2023-06-26 119 瀏覽
今晚我去了一間很有特色嘅餐廳,真係好舒服,位於繁忙嘅觀塘,去到呢間叫日作食堂,聽下音樂,食下美食,可以好好休息一下。地方裝修木系為主,地方大,又乾淨,店員又有禮,menu都好多選擇,我同朋友揀左2個餐, 自家製味噌慢煮和牛頰定食同鹽燒安格斯牛小排定食!先講慢煮牛頰,超淋啊,好食,醬汁又好味很送飯,又不會蓋過和牛嘅味道,有少少紅蘿蔔等配料,都係好入味,個餐個包左沙律, 麵豉湯, 同一碟帶子裙邊,很豐富。另外鹽燒牛安格斯牛小排都好好食,佢切好一塊塊,煎很好香仲保留肉汁,加上芽菜同秋葵,感覺更加健康,好好食。整體感覺好舒服,很想再留下來休息嘅感覺,下次嗌埋朋友一齊來,傾下計食下野應該很不錯。