2012-08-01
又到happy Friday~放工當然要同朋友食餐飯先捨得返屋企啦=]朋友揀左去沙田~因為新城市廣場夠哂多野食~我地揀左食西餐~哩間店之前都聽聞過~由中環既小店開到沙田~剛剛見到or先知原來銅鑼灣都開左新店呢~哩度既設計十分open~感覺好自由~一d焗促感都無~店員遞上餐牌,第一個吸引我的是那份「醉人晚餐」~因為有我最喜愛的黑松露!!最好的黑松露係可以提昇食物的味道~而且果種香味可以留在口中久久不散~這碟菜上枱果一刻唔係即刻食!!(亦都唔係即刻影相) 而係聞一聞~這裡的黑松露絕對乎合我的要求~再配上大大粒日本帶子~一流!!!!朋友就點左一個海鮮錦盒~用佢地最出名的麵包整成一個盒裝住咖哩海鮮~我沒有試~但朋友說當麵包遇上咖哩絕對是不錯的配搭~我的意粉跟餐送湯、多士及飲品~其實我第一次食這裡的多士~唔洗我多講,睇其他食評就知這裡的多士係品質保證~飲品我轉左益力多檸檬~酸酸甜甜感覺好醒神~第一次試這間餐廳感覺不錯~服務都算好~起碼要咩有咩~下次一定要再試下佢地的星級晚餐=]
朋友揀左去沙田~因為新城市廣場夠哂多野食~
哩度既設計十分open~感覺好自由~一d焗促感都無~
我沒有試~但朋友說當麵包遇上咖哩絕對是不錯的配搭~
飲品我轉左益力多檸檬~酸酸甜甜感覺好醒神~
第一次試這間餐廳感覺不錯~服務都算好~起碼要咩有咩~
下次一定要再試下佢地的星級晚餐=]
題外話/補充資料: