2019-02-20
今日同朋友在體育館打完波,近近地去恒安商場覓食。呢間米線陣原來有好多分店的,呢間恒安店就第二次黎。我地一團人柴娃娃坐低準備揀嘢食之際,落單阿姐就好好咁提我地可以入會,有coupon可以即場用,我地計過入會有著數於是就決定比$100入會!由於我地係3個家庭成10個人,各自叫不同餐又要諗用邊張COUPON抵,阿姐就好好咁幫我分單,教我地點用最好!餐牌款式都好似幾多,心心原本係想要農場蕃茄湯加一個餸,但咁樣都38蚊,跟住我地見朋友仔叫個特盛米線多好多餸而且份量大D都只係$55,所以成功說服阿女!由於要比番個蕃茄湯底佢,所以就要加2蚊。特盛米線有肥牛、手打豬肉丸、鹵水雞翼(2隻呀!)、魚腐、雲耳、金菇,份量我諗算是平常米線的1.5倍吧!蕃茄湯真係好濃味!另外我地仲叫左個日式咖哩吉列豬扒飯($42),咖哩唔算好辣,信信都食到!至於豬扒都OK,唔會炸到又燶又乾,份量正常。為左應兩位小朋友的要求,我地叫左兩杯餐飲,包括青檸梳打同青瓜豆漿。青檸梳打味道都好,青檸好夠味!至於青瓜豆漿(可惜忘記影相),原來係呢度既人氣產品,我平時一定唔會叫呢D咁既嘢,係心心自己揀的,但估唔到飲落又幾好味喎,青新的青瓜味但
為左應兩位小朋友的要求,我地叫左兩杯餐飲,包括青檸梳打同青瓜豆漿。青檸梳打味道都好,青檸好夠味!至於青瓜豆漿(可惜忘記影相),原來係呢度既人氣產品,我平時一定唔會叫呢D咁既嘢,係心心自己揀的,但估唔到飲落又幾好味喎,青新的青瓜味但又不失豆漿原味,有驚喜!
整體食物味道幾好,上菜又快。而餐廳的座位都算多,所以唔洗等位,而且佢仲提供不少Ikea款式的BB椅,適合一家大小!還有自助斟水處,仲係檸檬水黎添!