2012-05-08 62 瀏覽
本來見呢間0野0既好評0甘多, 而且book台時無限入座時間亦無限時食, 先book呢間同朋友食生日飯。點知一大班朋友準時去到, 無位要等, 起碼應該等0左15分鐘左右。坐抵無耐, 侍應不時過來催我們點菜。叫0左片皮鴨, 賽螃蟹, 鍋貼, 餃子, 小籠包, 鱔糊, 砂鍋雲吞雞, 酸辣湯等, 另加送的高力豆沙。當中只有賽螃蟹比較出色, 可能下了生雞蛋伴著吃, 吃起來比較香口。其他點的菜就普普通通, 不覺得特別好吃。不過有幾道菜須改善一下, 片皮鴨有點乾身, 小籠包不夠肉汁(如果小籠包跟蒸籠上桌會比較好, 食物會熱一點, 而且賣相亦會較放在碟上好), 酸辣湯的味道很淡, 吃不出有酸和辣的味道, 最後加了點紅醋伴著吃才好一點。食物的size選擇比較自由, 好似我0地有11個人, 鍋貼, 餃子, 小籠包和砂鍋雲吞雞的雲吞可選擇15隻的份量。呢間0野上菜速度真的超快, 但我0地坐低食唔夠一個鐘, d 侍應就係0甘催我0地食快d, 但我0地有成11個人, 叫0左成台0野, 根本食唔到0甘快... 明明都無話過限時食, 但我0地真係食唔切, 之後一個鐘個侍應就好似催命符上身0甘每隔一陣就走過0黎叫

呢間0野上菜速度真的超快, 但我0地坐低食唔夠一個鐘, d 侍應就係0甘催我0地食快d, 但我0地有成11個人, 叫0左成台0野, 根本食唔到0甘快... 明明都無話過限時食, 但我0地真係食唔切, 之後一個鐘個侍應就好似催命符上身0甘每隔一陣就走過0黎叫我0地食快d, 呢餐飯食得好有壓力...

成台餸未食完, 侍應就將送0既甜品遞上。 一台人食飯當然係聚0下傾計, 但個侍應走過0黎叫我0地唔好掛住傾計, 呢d服務態度實在太難令人接受... 當成台都仲係餸菜時, 侍應竟然梗硬將我0地0既生日蛋糕擺出0黎台邊 (點解係台邊? 我0地成台餸無位擺ma... 同埋好彩個自家製0既蛋糕落得多魚膠粉; 否則實溶la), 同侍應講未食完唔想切蛋糕住, 侍應就話有人等台, 無理到我0地0既要求就行開0左。事實上, 間餐廳無係book位時/入座時講明限時俾客人食飯, 門外亦唔見有告示限時食飯, 0甘應該預0左個情況係有客人等位而在座0既客人食唔切交唔到台, 無理由等我0地入0左0黎叫0西0野食, 就催人食快d去俾下張台下一個客, 佢大可以在客人book位/入座時講明, 俾個客知道有限時食飯這回事再自行決定入唔入座。

之後到我0地食緊蛋糕時, 我0地未叫埋單, 侍應就急不及待將賬單遞上, 以乎真係好想我0地快d埋單走人。為0左令我0地快d走, 我0地影大合照, d侍應拒絕幫我0地影相, 呢種服務態度真的令人有點O咀...... 其實, 餐廳提供的不只有美味的食物, 還應該有友善有禮的待客態度, 這種不停地催客人吃飯交台和不太友善的服務, 令人興致也沒有了(明明是來吃生日飯)。
2012-05-06
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日