2009-12-11 27 瀏覽
幾大集團快餐店, 一向好少OR人寫食評, 等我客串下.報紙有coupon, 加上火鍋料半價, 吸引左我倆試下晚餐一直未有機會試大快活的火鍋, 其最吸引的是翡翠螺.大家樂就試過, 冇咩特別吸引. 記得d餐係一定有牛, 同吉野家一樣, 我唔食牛, 冇得試.美心:$42包括 牛乳湯底, 放d菜, 一滾即飲, 香甜. 加湯之後淡晒, 要加鹽. 醉雞, 生/熟都冇酒味, 冰鮮雞, 不過不失. 蔬菜包, 用保鮮紙包住, 感覺衛生d. 烏冬半個, 滑, 但唔彈口, 都預左. 送的芝麻醬點野食好好味, 我要多套筷子, 哥哥仔主動比多份醬, 醒目抵讚 另加(半價後): $5 豚肉, 有6-7片, 滑滑瘦肉味, 食肉獸欣物. $5 餃子, 有8隻, 菜肉餡, 又正. $3 烏冬, 1個, 早知唔叫. $5 蟹子蝦鲛, 裝唔滿, 不過都幾彈牙好味. $5 嚮鈴, 即係腐竹卷, 幾好豆味. 本來想加杯酸梅湯飲下, 但收銀姐姐話食滿60有凍檸樂送, 所以至加個嚮鈴, total $65-$3 coupon. 服務方面, 除左比多個醬, 一埋枱即有人點火, 加湯要叫, 收野快手, 都可以一讚. 有電視睇住撈飯
幾大集團快餐店, 一向好少OR人寫食評, 等我客串下.

報紙有coupon, 加上火鍋料半價, 吸引左我倆試下晚餐
一直未有機會試大快活的火鍋, 其最吸引的是翡翠螺.

美心:
$42包括
醉雞, 生/熟都冇酒味, 冰鮮雞, 不過不失.
蔬菜包, 用保鮮紙包住, 感覺衛生d.
烏冬半個, 滑, 但唔彈口, 都預左.

另加(半價後):
$5 豚肉, 有6-7片, 滑滑瘦肉味, 食肉獸欣物.
$5 餃子, 有8隻, 菜肉餡, 又正.
$3 烏冬, 1個, 早知唔叫.
$5 蟹子蝦鲛, 裝唔滿, 不過都幾彈牙好味.
$5 嚮鈴, 即係腐竹卷, 幾好豆味.

有電視睇住撈飯, 都幾多單拖黎食.
2009-12-09