2023-01-21 316 瀏覽
「鍋點」為 K11 Musea 商場 food court(Food Playground)的其中一間食肆。據觀察,店子相當具人氣!很多客人都 order 日本溫泉蛋鮑魚葱油培根脆脆拌飯  及 即飲滋補湯水。我亦被食店嘅主打「日本溫泉蛋鮑魚葱油培根脆脆拌飯」所吸引(店鋪螢幕所播有關呢個飯嘅影片應記一功)。下單後,店家會派發電子取餐提示器俾食客,食客可在 food court 裏隨意搵位坐。我安頓在「鍋點」附近座位等待取餐。殊不知等及 20 分鐘,眼見比我更遲下單嘅食客都完成取餐,我嘅電子取餐提示器仍無動靜,我便向「鍋點」查詢,店員只著我再等等。等夠 30 分鐘再查詢,店員先猛然發覺佢哋漏咗我張單同前一位客人張單冇做!等咗咁耐,得到一句 sorry。建議大家要主動 monitor 住等餐時間同適時向食店跟進。講返食物,質素確係好。  個飯賣相靚仔,唯一係配菜份量唔多,又用個大容器裝住,更顯匱乏。相信鮑魚係罐頭鮑,具濃烈紅燒/炆煮過嘅味道!  培根脆脆同溫泉蛋為飯餐增添口感。 飯粒則飽滿有嚼勁,乾濕度適中。 強烈建議要落經煮製豉油去飯餐度食,加上各樣食材嘅味道混集,好好味!總括而言,「鍋點

講返食物,質素確係好。

日本溫泉蛋鮑魚葱油培根脆脆拌飯

相信鮑魚係罐頭鮑,具濃烈紅燒/炆煮過嘅味道!
  培根脆脆同溫泉蛋為飯餐增添口感。
飯粒則飽滿有嚼勁,乾濕度適中。

日本溫泉蛋鮑魚葱油培根脆脆拌飯

總括而言,「鍋點」「日本溫泉蛋鮑魚葱油培根脆脆拌飯」值得一試。
2022-12-26
30 分鐘 (堂食)