餐廳: 甘味讚岐手打烏冬
資訊:

2010-10-26 17 瀏覽
皇室堡的UA重開了,發覺皇室堡開了數間新食肆,好呀,在銅鑼灣食飯多點選擇.原來呢間唔係乜新野,同杏花新城那間烏冬店係同一間,不過呢間大好多,所以都多好多款式.一睇完戲,就入呢間,我地獲安排坐一個卡位,都吳錯,吳會太迫.我惦了個豬軟骨斧飯,他點了漢堡扒蕃茄湯烏冬.斧飯有得楝二十穀飯或白飯.我個有跟salad同埋miso soup, miso soup 一向都不是my cup of tea, 所以無飲到.salad就係得corn,得幾粒,真係食唔出乜野味道.呢d沙律,吳跟也吧.個斧飯黎到,咪睇佢係金屬製,其實都吳熱的,所以d飯都好溫溫吞吞,一d都吳夠熱,睇落好細但其實都幾夠食,豬軟骨味道都算okay, 仲有小小菜添.不過整體都係快餐的standard.漢堡扒蕃茄湯烏冬,我無食漢堡扒,個烏冬都可以,都幾彈牙,個湯好像係金寶蕃茄湯.都係果句快餐的standard啦.

漢堡扒蕃茄湯烏冬

豬軟骨斧飯

都係果句快餐的standard啦.
豬軟骨斧飯
漢堡扒蕃茄湯烏冬