2015-10-09
今次係第二次黎Combo食飯, 可能上次同朋友食完覺得好食, 一直都好想帶大少黎試下, 因為對佢嘅菜式念念不忘, 食過番尋味呀!我地一早就訂左檯, 不過可能都係晚飯時間, 我地都響門口等左大約5分鐘, 不過一邊等一邊睇餐牌, 好快就安排我地入座Lu街外又焗又熱, 好在一坐低,店員已為我們端上2杯水解解渴。先點了飲品: 菠蘿梳打 + 3色冰梳打是用上泰國的牌子, 好夠氣3色冰方面,大少覺得好飲喎點完菜大約10分鐘, 生蝦刺身黎啦!我太愛生蝦啦!!!但美中不足係我比較喜歡點生蝦嘅汁係另上, 偏偏今次佢地倒曬落去先上檯之後上嘅係另一小食推介: 醬爆蝦丸餐牌上有2粒同4粒選擇, 我就揀左2粒蝦膠打得好彈牙, 好有咬口入面包住左蝦膏, 但今次蝦膏不及上次多上檯時真係好熱, 小心燙咀喔!唔係間間餐廳有椰菜苗, 雖然味道平平,還是點了,一解心癮。大少見到人地隆重推介, 就指明話要食呢個青咖喱軟殼蟹鍋可惜嘅係青咖喱依然好稀, 如果麵包有得選擇, 我會prefer蒜蓉包! 不過佢只有法包。。。。有男人, 就當然要有飯啦!呢個菠蘿焗飯,份量好大, 兩個人食都覺得多左少少勝在蝦肉同菠蘿粒都係新鮮嘅, 但私心
先點了飲品: 菠蘿梳打 + 3色冰
梳打是用上泰國的牌子, 好夠氣
3色冰方面,大少覺得好飲喎 點完菜大約10分鐘, 生蝦 刺身黎啦!
我太愛生蝦啦!!!但美中不足係我比較喜歡點生蝦嘅汁係另上, 偏偏今次佢地倒曬落去先上檯 之後上嘅係另一小食推介: 醬爆蝦丸 餐牌上有2粒同4粒選擇, 我就揀左2粒
蝦膠打得好彈牙, 好有咬口
入面包住左蝦膏, 但今次蝦膏不及上次多
上檯時真係好熱, 小心燙咀喔! 唔係間間餐廳有椰菜苗, 雖然味道平平,還是點了,一解心癮。 大少見到人地隆重推介, 就指明話要食呢個青咖喱軟殼蟹鍋
可惜嘅係青咖喱依然好稀, 如果麵包有得選擇, 我會prefer蒜蓉包! 不過佢只有法包。。。。 有男人, 就當然要有飯啦!
呢個菠蘿焗飯,份量好大, 兩個人食都覺得多左少少
勝在蝦肉同菠蘿粒都係新鮮嘅, 但私心覺得不足係肉鬆太少了( 純私心鍾意食肉鬆。。。哈哈哈!)
用餐過程中, 店員都有主動為我地加水
雖然中間上錯左碟蒜蓉炒椰菜苗, 但最後都換返一碟岩嘅俾我地! 都算係咁
今餐依然係食得好暢快! Yum Yum
我相信我下次仍會再黎的!