2020-02-08
心血來潮想食日式拉麵, 喺北角梗係嚟 別天神 ,佢專注做拉麵 只提供兩款拉麵和幾款日式小食!店舖不大只有十多個吧檯坐位,可見師傅席前製作。店內有許願牆,提供便利貼 供客人留言。使用電子售賣機點餐,先付款後取餐,方便快捷!我哋選擇咗 兩款拉麵套餐連小食,較為划算!豚骨湯麵、 蝦味噌豚骨湯麵兩款拉麵 均為豬骨湯底,味道濃沃稠口 順滑,咸度適中。 拉麵為幼麵,麵質細緻彈牙有嚼口!配料有日式叉燒 厚切軟熟入口即溶。半熟玉子 用日本雞蛋,半熟流心、蔥花、粟米粒和紫菜。 蝦味噌口味 灑上大量櫻花蝦乾,香脆可口甘香味濃,增加添湯麵口感!小龍蝦蟹子沙律大盤賣相吸引 沙律混合小龍蝦肉 鮮甜清爽 彈牙 用紫菜包裹嚟食 充滿日式口味!煎餃子日式煎餃子 底部微微煎焦,香脆內軟,肉質鮮嫩多汁,有飽足感!
豚骨湯麵、 蝦味噌豚骨湯麵
小龍蝦蟹子沙律
煎餃子