2024-12-18
最近好多人去呢間荔枝角新開嘅懷舊風冰室,店內裝修都係以舊式香港做主題,門口嘅招牌同入面嘅座位都充滿舊香港風情,店內仲整左龍鳳牆,入到去好似回到過去咁,好啱打卡▪️沙嗲牛肉煎蛋公仔麵$58沙嗲牛肉味道夠濃,牛肉份量幾多,經典港式沙嗲牛麵出色,最重要係夜晚都食到!▪️滑蛋叉燒飯$68叉燒飯可以話係冰室名物!蛋皮完全蓋住飯面,叉燒薄切,食前淋上甜豉油~▪️金莎朱古力流心西多士$52呢個西多士有4塊方包咁厚,兩個人share絕對夠,一切開仲有流心金莎朱古力醬,粒粒花生口感,極邪惡🤤▪️沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡$48我都係為住呢個熱香餅漢堡過嚟😆熱香餅有三塊,餅底幾厚實,配沙嗲牛肉幾新穎,另一層夾住芝士,加上糖漿,食落鹹鹹甜甜▪️阿華田脆脆火山+$8阿華田控必點🥰特飲都係加$8,超濃華田味,加上表層嘅阿華田脆脆,好有口感▪️雜果賓治+$8想清爽啲就可以叫雜果賓治,入面有好多生果粒本身仲想試吓佢哋嘅炸雞髀,但係啲嘢食真係太大份,已經食唔晒😂唯有下次再試
▪️沙嗲牛肉煎蛋公仔麵$58
▪️滑蛋叉燒飯$68
▪️金莎朱古力流心西多士$52
▪️沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡$48
▪️阿華田脆脆火山+$8
▪️雜果賓治+$8
想清爽啲就可以叫雜果賓治,入面有好多生果粒