2017-12-23 103 瀏覽
星期六九點鐘去到嗰度 , 唔係好多人, 我朋友有一件手提行李, 可以放喺枱底, 鋪頭個經理就要我哋放喺門口, 話有八部錄影機睇住唔會唔見嘢㗎喎, 交涉咗一陣, 佢先至畀我哋帶入去。 食完走嘅時候, 問佢有冇拍車 單, 佢話拍車優惠要對番八達通嘅number, 我哋只係食咗137蚊, 所以畀都冇意思。 我哋去到 information counter, counter職員話 冇呢一回事。 佢哋唔會對八達通嘅number, 好多商場都係咁, 啲舖頭通常都會畀張泊車單方便一下顧客, 等大家食得開心下次再來幫襯 。 我走返轉頭問 個經理 攞泊車單, 佢仲要話個指引係咁, 要對八達通價冧巴㗎。 跟住仲要講啲挑釁嘅說話,“ 你想要就畀你啦”。 其實有乜嘢需要啲態度咁差呢? 我哋都係問佢攞個方便啫, 使唔使咁唔老實去 玩啲顧客? 如果咁唔願意畀拍車單, 大可以喺大門口貼個告示, 唔使咁多藉口。
2017-12-23