2025-01-11
位於佐敦地鐵站附近的百川薈,真係一間不得不推薦的餐廳!當日同朋友去到呢度試左佢哋嘅古法黃鱔煲仔飯,只需$75,再加上香芋飯底,更添風味。拼高蛋牛肉只需額外$10,而選擇飲埋忌廉$12亦都係絕配選擇!百川秘制雞煲無疑係呢度另一個亮點。用三黃雞配合秘製麻辣醬料,一啖入口馬上感受到幾層次嘅麻辣滋味,鮮嫩肉質令人意猶未盡。如果你鐘意食牛,好推介佢哋手切安格斯肥牛(細份)只需 $168,油花分布平均,睇落已經好吸引,加埋湯底浸一陣,就能體驗到濃郁嘅牛肉香。另外,我們亦試了椒鹽鲜淮山 $35,爽口彈牙,非常惹味。而且因為想要健康少糖,我仲叫了杯無糖可樂($12) 嚟解渴。喺呢度唔單止食物質素高,而且款式多元化,全日免加一服務費,又有闊落舒適座位,大圓枱更適合同啲朋友仔過嚟打邊爐或者聚會!總結黎講,百川薈絕對值得再訪,不論是想輕鬆小聚還是大快朵頤,都可以滿足您各種需要。下次一定帶埋更多朋友過來分享這些美饌佳餚!