2017-12-12
開舖第二日上午喺附近工作,唸住lunch應該會排長龍,12點3去到門口竟然無人,即刻走入去,入面坐滿(座位只有十個左右)仲要好鬆動,全部坐bar枱,可能店主唔想太逼,所以間舖大都放咁少位,我見排第一所以決定試下,之後開始好多人黎。新開張運作有啲混亂,等位時偷聽到,雖然只有幾張單,但侍應都搞錯枱號令個廚上錯order,廚師亦整得好慢,所以我都等咗成20分鐘先有得坐。一場來到,又唔知會唔會再來,當然試宗像產牛,有大脾外側加西冷,雙併$268,呢個午餐中環價錢。另外有紐西蘭同安格斯牛,價錢平啲。所有食客可以睇住個廚整,其實啲牛已經整好,個廚放完飯,再放上大脾部分牛,至於西冷由另一個廚翻grill,大約10分鐘就上枱。牛重份量幾大,仲送湯同沙律,再附有蒜片同葱可同牛一齊食,先試牛大脾,有啲靭,牛味唔濃,再試西冷,夠腍但都係無乜牛味,個汁份量唔多,所以有啲淡,建議牛配蒜片食會更香口,個牛重食食下會覺得咬到牙好攰,惟有飲下麵鼓湯中和下。呢個價錢應該唔會再試宗像牛,如果唔使排或者會試安格斯
呢個價錢應該唔會再試宗像牛,如果唔使排或者會試安格斯