今日試一試樓上西式餐廳,裝修為工業風格,好有特色,而且指定日子會有live music, 可惜今日未能遇到🥲應許有好多款小食選擇,於是就選咗三款,本身以為小食都係細細份,所以就選咗三款,點知一上到菜,原來份量都非常之充足🥰➡️西班牙火腿蜜瓜$78蜜瓜配上Parma Ham ,總共有四嚿, 呢一款parma ham唔算太鹹,配上甜甜嘅蜜瓜,非常之夾。而且加上沙律點綴,令第一道菜揭開新鮮嘅開始。😆😆➡️水牛城雞翼$88一件都菜式,我都覺得好驚訝,本身以為小食係得四隻左右,但係估唔到有咁多,雖然每一舊係單骨雞翼,但係都好大隻而且啖啖肉,而且單骨更方便食到。味道方面,調味汁唔算太辣,有陣陣嘅酸辣味道配上炸到香脆嘅雞翼,感到好香口又唔會太熱氣😍😍➡️凱撒沙律加煙三文魚(標準)$98一瓶上菜,以為入邊份量唔多,點知倒出嚟裝滿到成碟。當中有沙律菜、煙肉粒、煙三文魚、流心蛋、麵包粒蛋。當流心蛋整爛咗撈上沙律菜時,令到成個凱撒沙律更加好味,而且配上煙三文魚,份量都好多塊,食完香脆雞翼後,可以調解一下食沙律菜更加滋味😆😊😊😋主菜方面只叫咗一款➡️德國鹹豬手,配酸椰菜$198亦都一樣,份量好足夠,鹹豬手外皮整到好脆

➡️西班牙火腿蜜瓜$78

➡️水牛城雞翼$88

➡️凱撒沙律加煙三文魚(標準)$98

主菜方面只叫咗一款
➡️德國鹹豬手,配酸椰菜$198
亦都一樣,份量好足夠,鹹豬手外皮整到好脆,而且唔會整到硬得滯而好難咬,鹹豬手味道亦都唔會太鹹,所以就咁食亦都好適合😊😆

飲品方面,得知加咗唔同款嘅Cocktail ,但我都選了兩杯無酒精飲品試一試

➡️蜜桃熱情果梳打$48
我覺得佢設計非常之貼心,因為飲品嘅糖水係自己落,可以令到鍾意飲唔同甜味嘅人自己條膠,最特別嘅係一個特色方法自己擠落去飲品度,增加趣味性。😋😋

➡️Mami’s fishball $68
當我叫嘅時候,覺得個名好有趣,其實係用啲奶、有香蕉味嘅調味品、朱古力醬同埋Oreo碎混合而成。唔好以為會好甜,我飲落去非常之好味,味道好夾,想到飲品時,面頭po相好多Oreo碎,衰下面係一層泡沫,再下層就係飲品,令到飲落去有幾番嘅層次,非常特別。🥰😆😆

依家樓上西式餐廳位於旺角樓上位置,位置都好方便,好近地鐵站。而且我覺得依間性價比非常高,不但只份量好足夠,而且味道亦都有誠意好好味,好值得推介。😋😊😊