2022-12-21 753 瀏覽
同👦🏻放假去左tst行街 之前食過呢間既生蠔 出色又抵食 一於帶👦🏻過黎試吓佢哋嘅晚餐💓佢哋嘅生蠔好高質 店員亦都會每款都介紹一下 雖然店舖嘅位置唔多 但係當日六點左右過到去 都仲有唔少位置🙌🏻如果再夜啲就坐滿人啦🥹所以記得要提早訂位!一上枱店員就同我哋講 由檸檬開始 順時針由淡味去到濃味開始食💓▫️Tia Maraa▫️Speciales Lambert no.2▫️Cocollos▫️La Perle Noire▫️Gillardeau▫️車厘蜆▫️北海道帶子▫️French Blue prawn全部冷盤都好新鮮、乾淨 食完個肚唔會有唔舒服嘅感覺🙌🏻啖味既生蠔旁邊都會配一舊檸檬🍋盆底放咗個碟專放蠔殼 好貼心既設計!亦都會有Wasabi、個人最愛系La Perla Noire 海水味好濃郁 蠔肉飽滿 鮮味較為突出 喺口腔裏面既餘韻都幾長😍龍蝦刺身同帶子都好鮮甜 前者爽口彈牙 蝦頭仲有蝦膏添 後者大粒飽滿 值得推薦🔥🦞龍蝦湯呢個湯絕對係精華 味道濃郁又鮮味 龍蝦味重但又唔會死鹹 裏面仲有龍蝦肉 味道唔錯😍🍝龍蝦忌廉意粉將龍蝦嘅蟹鉗拆出黎煮意粉 龍蝦嘅口感結實 新鮮啖啖肉 肉質彈牙 意粉彈牙有咬口 好煙

▫️Tia Maraa
▫️北海道帶子
▫️French Blue prawn

🦞龍蝦湯

🍝龍蝦忌廉意粉
將龍蝦嘅蟹鉗拆出黎煮意粉 龍蝦嘅口感結實 新鮮啖啖肉 肉質彈牙 意粉彈牙有咬口 好煙韌之餘又掛汁 濃郁嘅忌廉香味 令到個意粉好出色 份量足夠兩個人share一齊食🙌🏻
2022-12-18