2023-04-08
❀ 板神鉄板燒日本料理 #銅鑼灣 ❀❗️性價比最高鐵板燒壽司 必食高質午市套餐❗️——————————————————又來到我最喜愛性價比最高嘅鐵板燒,相信大家都唔陌生🔥佔地14,000尺,裝修簡約高貴,分為鐵板燒區、壽司吧、炭火燒區 Sake Bar & Wine Room。最近佢哋推出咗抵食午市套餐,可以一次過試晒壽司、炭火燒、鐵板燒😆四月份仲可加$1無限添飲獨家代理純米大吟釀虎滴清酒🍶。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 板神便當 $480 (4.3/5)極之豐富,可以滿足晒多個願望,啱晒心大心細唔知食咩好嘅你😚包括有前菜、沙律、蒸蛋、天婦羅、四款刺身、四件壽司、銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄燒、麵豉湯及甜品或咖啡。銀鱈魚西京燒極度滑溜,深透油脂香氣,味道香甜,印象難忘🥰仲食到經典鐵板燒牛肉薄燒,包住大量香蔥炸蒜,嫩滑惹味。另外天婦羅包括炸巨大海老、蕃薯及南瓜;刺身亦唔吝嗇,有赤身、油甘魚、帆立貝及赤蝦;仲要有真鯛、魷魚、伊佐木、右口魚壽司,當中魷魚口感黏滑,水準高質。最後甜品係超滑溜嘅奶凍,一入口就溶化咁🤤.☞ 特上手握壽司御膳 $580 (4.1/5)可選擇九件手握壽司御膳 $450/ 十二件特上手握壽
❗️性價比最高鐵板燒壽司 必食高質午市套餐❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 板神便當 $480 (4.3/5)
極之豐富,可以滿足晒多個願望,啱晒心大心細唔知食咩好嘅你😚
銀鱈魚西京燒極度滑溜,深透油脂香氣,味道香甜,印象難忘🥰
仲食到經典鐵板燒牛肉薄燒,包住大量香蔥炸蒜,嫩滑惹味。
最後甜品係超滑溜嘅奶凍,一入口就溶化咁🤤
可選擇九件手握壽司御膳 $450/ 十二件特上手握壽司御膳 $580。
廚師喺客人面前切好魚生,繼而逐件逐件手握🍣
壽司樣樣新鮮高質,包括中拖羅、大拖羅、右口魚、深海池魚、黑睦、帶子、赤貝、油甘魚、伊佐木、海蝦、海膽、鯖魚。
壽司飯仲係赤飯,不過唔會太酸,我自己幾鍾意,比得上omakase✨
再配上麵豉湯及冷/熱稻庭烏冬,偏向幼身,但依然口感彈牙🍜
——————————————————
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
板神係我心目中性價比最高嘅鐵板燒/ 壽司店,晚市可能要接近$1000先食到,但lunch幾百蚊就已經可以品嚐到佢哋精選嘅壽司同菜式,推薦🔥