2021-08-15 138 瀏覽
大埔粉嶺自駕一天遊 👫首先先到大埔白鷺湖互動中心水上充氣競技場 FLOW ACADEMY AQUA PARK玩,玩完就渣車到粉嶺食鐵板餐😋為大家推薦平民抵食夾大件既西餐廳Cafe de Tiffany 📍粉嶺聯和墟聯發街26號地舖7 點鍾去到坐左陣就爆場啦full house,我地點左鐵板二人晚餐$248,可以任選兩款,餐牌上都有好多不同既選擇。前菜會配有黑糖餐包同湯(忌廉湯或羅宋湯),我就各左一個,味道都不錯。你地都可另外加配煙三文魚沙律或香煎法國鵝肝。👉🏻火焰燒豬肋骨(配美式醬汁,會有火焰效果)塊豬肋骨超大舊,有一把間尺甘長,成2-3 cm厚,仲有火焰效果,好鬼正。咁個配菜有洋蔥、粟米、薯條,一份餐勁多野食😍不過塊豬肋骨比較多骨,鍾意食肉既朋友可以食肉眼扒比較理想。👉🏻紐西蘭肉眼扒(店長推介) 塊肉眼又係勁大舊仲好厚,又係有3cm甘厚🤣🤣女仔一定食唔哂。一開始小編無倒到黑椒汁落去塊肉眼扒度,都已經好有牛肉味道,但倒左黑椒汁後就少少蓋過左d牛味,要睇睇大家鍾意點食。另外小編叫左個免費生蒜,點落牛上味道都會有唔同,為左保持神秘感,大家自己試下😋D扒餐都有自選汁可選:黑椒汁/洋蔥汁/蒜蓉
大埔粉嶺自駕一天遊 👫

為大家推薦平民抵食夾大件既西餐廳
Cafe de Tiffany
📍粉嶺聯和墟聯發街26號地舖

👉🏻火焰燒豬肋骨(配美式醬汁,會有火焰效果)

👉🏻紐西蘭肉眼扒(店長推介)

D扒餐都有自選汁可選:黑椒汁/洋蔥汁/蒜蓉汁/燒汁,以上套餐會配有薯條,另加白飯或意粉既就要額外+$10 ,可免費加生蒜。

小編今次都另加左份意粉,系意粉上我都加左勁多黑椒汁同生蒜,咁就變得好野味😂。但系如果你系大食既人先好叫意粉/ 飯。因為個扒太大塊,吾洗刻意加配意粉/飯就已經好飽🤣。
順帶一提,店員見你食到差吾多就外俾糯米糍你,正👍🏻

🔔餐廳環境方面有分卡位或外面4人座位,卡位比較舒服因為有沙發坐。另外桌上都有不同的醬汁和用品,仲有一枝水任fill,好方便👍🏻

📢溫馨提示:凡在任何飲食群組例如social media發出食平貼紙可減$20

🚘大件抵食平民化的西餐廳
餐廳外有大量違泊車輛
建議大家暑假周六日大埔粉嶺一日遊可以選擇一下哦!
2021-08-15