2022-11-19 1096 瀏覽
經過新都會見到新面孔餐廳,當然要試試啦🤭!排隊都唔算等好耐,所以等位時間還可以嘅!有實體menu加上係qr code落單,所以都幾清晰知道點嘅菜式,亦會睇到賣相再決左👍🏻今次同朋友兩個人,所以只係點咗韓海熱炒海陸空配馬格利酒,已經夠飽肚。但如果兩位男士食就可能要加多個炸雞或者小食會更飽肚!韓海炒海陸空中間有個雜錦海鮮湯鍋,旁邊再有熱炒小食。湯鍋材料有紅蟹、紅扇貝、蜆、蝦、鮑魚、藍花蟹同白蘿蔔。紅蟹:有蟹膏、鮮味夠、蟹腳有肉嘅紅扇貝:一鍋有7隻,十分足料,貝肉新鮮彈牙蜆:細細隻,不過鮮味都夠白蘿蔔:最後食吸咗湯味超濃蝦、鮑魚、藍花蟹:依三樣食材都係朋友食,復述佢感受係好食嘅。鐵板鍋邊有3款海陸空熱炒小食,我哋分別點咗海係小章魚,陸係豬皮,空係雞。小章魚雖然叫小章魚,但其實唔係的的骰骰個啲,都算大件,而且辣味十足(可能keep住加熱,所以會越食越辣),小章魚入口彈牙。炒豬皮,俾100分,入口有少少漿口,富有食緊骨膠元感覺,而且辣炒非常惹味,會引唔住一塊又一塊咁放入口炒雞肉,都係辣炒惹味,雞肉唔會炒到老身,入口都算juicy👍🏻馬格利酒加上韓式餐前小菜,味道一流,朋友特別點名芽菜惹味,自己就

但如果兩位男士食就可能要加多個炸雞或者小食會更飽肚!

韓海炒海陸空中間有個雜錦海鮮湯鍋,旁邊再有熱炒小食。

湯鍋材料有紅蟹、紅扇貝、蜆、蝦、鮑魚、藍花蟹同白蘿蔔。

紅蟹:有蟹膏、鮮味夠、蟹腳有肉嘅

紅扇貝:一鍋有7隻,十分足料,貝肉新鮮彈牙

蜆:細細隻,不過鮮味都夠

白蘿蔔:最後食吸咗湯味超濃

馬格利酒加上韓式餐前小菜,味道一流,朋友特別點名芽菜惹味,自己就偏好醃蘿蔔👍🏻

成個餐$498再加一,$550都唔使,有埋酒飲,十分抵食
2022-11-18