2024-12-19 1810 瀏覽
最近去咗尖沙咀 Yukimura 食咗一個節日套餐, 每人二百幾蚊就有刺身、壽司、壽喜燒、 甜品同埋飲品, 真心覺得超抵食, 二百幾蚊一個人食到超滿足🔸 前菜:冰菜沙律 🥗裡面有清脆的冰菜和滑嫩的豆腐,配上日式胡麻醬,味道清新又開胃🔸 時令刺身三點牡丹蝦、三文魚、鰤魚刺身厚切得來又新鮮!三文魚肥美得不得了,鰤魚的油脂也很豐腴,牡丹蝦鮮美有彈性。 另外仲可以優惠價叫北海道生蠔($48/隻)或大吞拿魚腩($48/2切), 今次我就加咗一隻北海道生蠔 ,生蠔味道鮮甜🔸 蒸物:蟹肉海鮮茶碗蒸茶碗蒸超豐富裡面有蝦、蟹肉、蟹柳、三文魚籽和冬菇。蒸蛋嫩滑,每一口都能感受到海鮮的鮮味!🔸 燒物:鐵板牛舌、自家製免治雞肉餅薄切牛舌口感彈牙,調味啱啱好🔸日式安格斯牛肉壽喜燒壽喜燒的牛肉嫩滑,與多款時令雜菜搭配,壽喜燒汁味道濃郁,吃得相當滿足🔸時令壽司 + 蔥粒吞拿魚腩卷吞拿魚、拖羅、深海池魚、墨魚、帆立貝和赤蝦,配上赤醋飯🔸免治雞肉餅 免治雞肉餅超大件,咬下去有爽脆的口感,還有雞軟骨,增加了層次感。再篤穿生蛋黃,蘸上甜醬油同雞蛋,口感增添層次
最近去咗尖沙咀 Yukimura 食咗一個節日套餐, 每人二百幾蚊就有刺身壽司、壽喜燒、 甜品同埋飲品, 真心覺得超抵食, 二百幾蚊一個人食到超滿足

🔸 前菜:冰菜沙律 🥗

🔸 時令刺身三點
牡丹蝦、三文魚、鰤魚

🔸 蒸物:蟹肉海鮮茶碗蒸

🔸 燒物:鐵板牛舌、自家製免治雞肉餅
薄切牛舌口感彈牙,調味啱啱好

🔸日式安格斯牛肉壽喜燒

🔸時令壽司 + 蔥粒吞拿魚腩卷
吞拿魚、拖羅、深海池魚、墨魚、帆立貝和赤蝦,配上赤醋飯

🔸免治雞肉餅