2023-01-28
因為book左嘉里酒店staycation所以就search附近嘅餐廳🍴。我地兩個人一人一碗麵再加啲串燒食。車海老濃湯麵呢個係佢地間餐廳🍴人氣嘢食。雖然成碗得一隻蝦,但隻蝦🦐有兩隻手指咁粗,上面係沾滿左櫻花蝦黎炸。係雙重蝦味,食完包你哇哈哈哈!🤭 佢個濃湯好杰,其實食落有啲似沾麵多過湯麵🍜。個濃湯有啲似龍蝦🦞湯味如果鍾意❤️食🦐同🦞一定要叫呢個!明太子撈麵本身佢黎到嘅時候仲覺得點解好似咁少明太子,但撈完食每一啖都係滿滿嘅明太子同cream。串燒除左佢個車海老濃湯麵,佢有好多串燒都好得意,例如葡萄鴨卷、雞心喉、牛少、雞胸骨🦴腸等等。真係要我自己就個人就推薦佢地個牛舌👅、葡萄鴨卷、蠔卷、雞心喉。我要讚讚佢啲串燒真係做得唔錯。Overall 黎講嘢食質量同價錢性價比都叫高,幾個friend聚舊傾下計食飯之選,食完一次已經瘋狂話要去食第二次🤭
我地兩個人一人一碗麵再加啲串燒食。
車海老濃湯麵
明太子撈麵