偶爾情況下,黎到呢間小小隱世食店,門面的裝飾帶有小茶記風味,見到價錢唔貴所以入去食lunch了。我地兩個人點左以下食物,食飽飽又再出發行小店了。羅漢果龍眼烏龍茶&丹南咖啡羅漢果味頗出,不過唔會好重,有淡淡龍眼微甜吊味,好滋潤呢!咖啡唔算好特別,可能被佢個名吸引左以為係好特別的味,感覺似一般茶記濃啡。炭燒沙嗲牛肉真心不得了,首先價錢好抵,有三串,加上非常有誠意,擺盤跟埋小炭爐,仲燒緊的,牛肉肉質易咬無渣,咬開有少少肉汁,唔乾身,配埋獨家沙嗲醬,非常之搭呢!香腌南乳炸雞翼南乳味唔算突出,但雞翼質素高,厚肉,外脆內軟,有肉汁,又係出色。姜蔥豬油渣撈麵撈麵麵質有彈性,麵底本身帶有醬味,食落好入味,豬油渣配湯底平衡返!豬油渣老鼠粉其實就係銀針粉了,湯底配搭豬油渣油膩感平均返,銀針粉有彈性,唔會一咬就散開或溶左,簡簡單單,配埋香蔥,好👍🏻好味!

我地兩個人點左以下食物,食飽飽又再出發行小店了。

羅漢果龍眼烏龍茶&丹南咖啡
羅漢果味頗出,不過唔會好重,有淡淡龍眼微甜吊味,好滋潤呢!

炭燒沙嗲牛肉

香腌南乳炸雞