以前好鍾意去Mr. Steak食Buffet,覺得佢價錢唔算好貴,但可以食到好多海鮮,仲要有生蠔任食。就黎母親節,今年提早慶祝,帶埋媽咪黎試下,佢都好滿意呀。一入座就送豪華魚生船😱入面有好多款魚生,包括有三文魚、油甘魚、八爪魚同三文魚籽等等。魚生勁新鮮鮮甜,特別係紅蝦同三文魚籽,可以媲美日本既魚生呀!呢度仲有好多海鮮食,好易就食到回本啦!晚市仲要低至$358,可以任食和牛生蠔鴨肝鮑魚龍蝦,簡直係全港性價比之冠呀😍5月份仲有母親節限定燕窩、桃膠、榴槤等美食架。推薦大家黎慶祝母親節/父親節✨🟡海鮮類海鮮類非常豐富,有龍蝦、長腳蟹、青口、蜆、蝦同埋生蠔。生蠔係美國產地,一D都唔腥臭,食到陣陣海水蠔味,我都食左幾轉。另外屋企人好鍾意食龍蝦,入面有滿滿蝦膏,肉質厚,啖啖肉。好多Buffet既長腳蟹會過咸,好大陣海水味,呢度就無呢個問題。🟢和牛Mr. Steak Buffet 其中一個賣點就係任食日本和牛啦,廚師會即場切割佐賀牛再煎俾你食,佐賀牛滿滿牛脂,好香口。仲有日本和牛同埋美國極黑和牛壽喜燒,岩哂鍾意食唔同類型和牛既朋友。🔵魚生&天婦羅&壽司食完魚生船覺得唔夠喉?呢度仲有魚生任食,可以再出去

🟡海鮮類

🟢和牛

🔵魚生&天婦羅&壽司
食完魚生船覺得唔夠喉?呢度仲有魚生任食,可以再出去拎返同樣既魚生架!另外仲有幾款壽司任食,而天婦羅就係即叫即炸,保證熱辣辣。

🟣熟食
熟食方面選擇都唔少,包括有馬來咖哩牛腩、金銀蛋蒜子浸菠菜、豬腳薑、焗生蠔、鴨肝同清蒸比目魚等等,岩哂鍾意食中菜既爸爸媽媽

🔴湯類
中西式湯都有,分別有磨菇忌廉湯同茶樹菇乾貝煲螺頭湯,每次中式湯一出爐就會好快俾人拎哂,屋企人好鍾意飲,飲左幾盅呀。

🟢小食拼盤
Buffet必定有芝士同埋Ham,仲有自助沙律吧。

🔵飲品
除左有咖啡同果汁外,估唔到呢度有紅白酒任飲,好驚喜呀,白酒好易入口,岩哂配海鮮飲。仲有兩款幾特別既茶,分別係樹莓百香果味綠茶同鉑金英倫茗香伯爵紅茶,個人好鍾意飲樹莓百香果味綠茶,茶入面有陣陣花香味,但又唔會好似花茶咁太甜。

🟠甜品&雪糕
呢度有Buffet必食既haagen dazs雪糕,仲有可以寫生日字句既心太軟,想當年都成日黎呢度慶祝生日架。而甜品方面都有好多款,仲有拿破崙、藍莓芝士餅、香蕉Pancake、tiramisu同窩夫等等,甜品都唔會過甜,特別推介拿破崙😍