2024-12-17 0 瀏覽
中午想食韓國菜,於是同朋友嚟到「炑八」食lunch😋😋佢地的lunch menu有好多選擇,除了有燒肉餐,仲有多款午市定食!整體性價比高,啱哂鍾意食韓國菜的朋友🙌🏻🙌🏻🐮鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $78✨牛舌切得薄身,肉質脆中帶嫩、牛味重!鹽蔥醬可以提升牛舌鮮味,好食🤤🤤套餐配有韓式麻藥蛋紫菜飯🍚,白飯配搭紫菜同溏心蛋,送飯一流!!🍛韓式豬肉泡菜炒飯 $82✨上枱時已聞到好香!食前將泡菜炒飯、拉絲芝士、荷包蛋同紫菜等撈勻,辣辣地好惹味🌶🌶🍢醬油魚糕串 (+$38)✨魚糕Q彈煙韌,加上韓國秘製醬油調味,十分開胃👍🏻👍🏻-🍟炸薯條 (+$38)✨薯條炸得金黃香脆,好香口~同茄汁係perfect match🥫!!🍨焦糖脆餅雪糕杯 (+$38)✨最後要食埋甜品先得!香甜的雲尼拿雪糕配上焦糖脆餅,啖啖滿足❤️❤️飲品方面,我地揀咗柚子檸檬梳打(+$12)同手打鮮橙茶(+$12)~~兩杯大大杯,口感好清爽!我就鍾意「柚子檸檬梳打🍋」多啲,酸酸甜甜好解膩😋😋
中午想食韓國菜,於是同朋友嚟到「炑八」食lunch😋😋

🐮鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯 $78✨

🍛韓式豬肉泡菜炒飯 $82✨

🍢醬油魚糕串 (+$38)✨
魚糕Q彈煙韌,加上韓國秘製醬油調味,十分開胃👍🏻👍🏻
🍟炸薯條 (+$38)✨

🍨焦糖脆餅雪糕杯 (+$38)✨