2024-04-18 7 瀏覽
喺朋友推薦下,今次就嚟咗呢一間高質嘅串燒舖頭,食物上面唔單止選擇多,味道都唔錯⭐️蒜蓉燒茄子蒜蓉味香,而且仲鋪咗厚厚嘅蔥,配搭上正⭐️日式汁燒魷魚筒魷魚筒嘅size都算大,而且都燒到恰到好處,口感一流⭐️陰公豬豬肉上面點咗少量辣醬,令到豬嘅鮮味更加明顯⭐️鴨胸串 一睇就知呢間舖頭對食材嘅選擇都好講究,鴨胸肉肥瘦均勻,好有咬口⭐️厚燒玉子玉子嘅大細恰到好處,一啖可以放晒入口,而且蛋味濃郁⭐️秋葵一份入面有四條,而且佢燒得好均勻,廚師嘅技術值得一讚⭐️雞腎串雞腎超級彈牙,口感冇得彈⭐️安格斯牛肋串 & 日本和牛串兩款牛肉都非常之新鮮,我就比較鍾意安格斯牛肋串,因為佢牛嘅味道更加突出⭐️燒日本芝士年糕未咬落去已經聞到濃郁嘅芝士味,鍾意芝士嘅朋友絕對唔好可以錯過⭐️芝士煙肉焗大啡菇芝士嘅味道完全滲入咗喺大啡菇入面,而且大啡菇都非常之Juicy⭐️龍蝦汁大蝦意粉龍蝦汁味濃郁,先唔講隻蝦,就個醬汁嚟講已經滿分📍好燒式串燒專門店 (砵蘭街) (旺角)📍旺角砵蘭街110號地舖

⭐️蒜蓉燒茄子
蒜蓉味香,而且仲鋪咗厚厚嘅蔥,配搭上正

⭐️日式汁燒魷魚筒
魷魚筒嘅size都算大,而且都燒到恰到好處,口感一流

⭐️陰公豬
豬肉上面點咗少量辣醬,令到豬嘅鮮味更加明顯

⭐️鴨胸串

⭐️厚燒玉子
玉子嘅大細恰到好處,一啖可以放晒入口,而且蛋味濃郁

⭐️秋葵
一份入面有四條,而且佢燒得好均勻,廚師嘅技術值得一讚

⭐️雞腎串
雞腎超級彈牙,口感冇得彈

⭐️安格斯牛肋串 & 日本和牛串

⭐️燒日本芝士年糕

⭐️芝士煙肉焗大啡菇

⭐️龍蝦汁大蝦意粉
龍蝦汁味濃郁,先唔講隻蝦,就個醬汁嚟講已經滿分

📍好燒式串燒專門店 (砵蘭街) (旺角)
📍旺角砵蘭街110號地舖