2023-11-07 200 瀏覽
放工去開尖沙咀行街,順便去咗呢間喺地下商場嘅台灣餐廳食dinner,餐廳環境幾開陽寬敞,款式多而且價錢都貼地,係性價比之選!我地order左小食、主菜、甜品同台式飲品夜市小香腸配蒜片,香腸切成粒狀,表層整得脆脆,咬落外脆內軟,加埋蒜片一齊食味道好夾華園話梅豬手醃製得入味,豬手大大隻而且肥瘦均勻咕嚕啦滷水特色拼盤好豐富,有雞翼、豬腸、牛肚同豆腐,份量都幾多,滷水都醃製得入味,唔會太鹹味道啱啱好滷水牛展拼滷肉飯,牛展勁厚切,而且帶點牛筋𡁻口唔錯,再加埋滷肉撈飯、滷蛋、同一啲配菜如醃蘿蔔青瓜一齊食,飽肚之餘又滋味牛三寶湯麵裏面有牛展牛筋同牛肚,牛肉煮得軟腍,牛肉湯底清甜,側邊仲有啲伴菜同滷蛋鮮果芋圓黑糖仙草凍,裏面有好多材料,例如紅豆蓉、蒟蒻、芋圓、藍莓、草莓、仙草凍等等,芋圓Q彈有咬口,一齊食幾有口感飲品叫咗多多綠茶先同蜜綠奇緣,大大杯而且唔會太甜

我地order左小食、主菜、甜品同台式飲品
華園話梅豬手醃製得入味,豬手大大隻而且肥瘦均勻

飲品叫咗多多綠茶先同蜜綠奇緣,大大杯而且唔會太甜