2019-06-03 43 瀏覽
呢排都鍾意搵一d小餐廳試吓,唔想成日去商場食黎食去都係一啲連鎖嘅食店,開始食到厭😓又俾我係尖沙咀揾到呢間食西餐既試下😋餐廳鋪頭唔算大,但係都幾舒服😊我地叫咗個set,有餐包食☺️ 牛角包有驚喜,估唔到小店都可以做出咁樣嘅水準👍🏻👍🏻 除咗牛油仲有藍莓果醬配😋個沙律好新鮮,d菜好脆加埋Parma ham 就絕配☺️今日個餐湯係野菌忌廉湯,好濃郁,飲完成個口都充滿住忌廉湯既香味😊終於到主角啦,主菜方面我哋叫咗烤燒大啡菇,焗釀鮑魚,北海道帶子,虎蝦義大利飯伴龍蝦汁,淨係聽個名都覺得勁,擺盤擺得咁靚,梗係要相機食先啦📸 我哋仲額外叫咗脆炸番薯條,真係炸得好脆,但係你又唔會覺得有好油膩嘅感覺,番薯條仲令人有一種好健康嘅感覺添🍠甜品叫咗伯爵茶奶凍,上面仲有朵玫瑰花,食落去玫瑰花味好清香令奶凍食落去冇咁膩😍而女朋友就叫咗個心太軟,仲配埋士多啤梨雪糕🍦個心太軟真係好正,一切開d朱古力就湧出黎🍫加埋雪糕食又唔算太甜🍨總括來講我覺得唔錯,環境幾舒服幾靜啱哂同朋友嚟食個飯傾吓計,食物款式好多質素幾好,甜品亦好出色!
又俾我係尖沙咀揾到呢間食西餐既試下😋

餐廳鋪頭唔算大,但係都幾舒服😊

個沙律好新鮮,d菜好脆加埋Parma ham 就絕配☺️

而女朋友就叫咗個心太軟,仲配埋士多啤梨雪糕🍦

個心太軟真係好正,一切開d朱古力就湧出黎🍫
加埋雪糕食又唔算太甜🍨

2019-05-20
  • 伯爵茶奶凍
  • 烤燒大啡菇,焗釀鮑魚,北海道帶子,虎蝦義大利飯伴龍蝦汁
  • 朱古力心太軟