2023-12-29 151 瀏覽
早前爸爸媽媽結婚週年紀念秉承傳統都係去食日本菜今次去左朋友大力介紹既德美壽司🍣估唔到真係性價比超高呀豐盛二人餐$438 9道菜🎈日式前菜🎈枝豆- 好嫩好易搣開,連平時唔食豆既燒賣都係禁自己搣泥食🎈和風沙律-上身既蟹籽落得一D都唔手軟 菜同蕃茄都好新鮮 醬汁岩岩好唔會蓋過菜既鮮味🎈三色刺身盛- 係厚切油甘魚,甜蝦同三文魚🍣全部都好鮮甜 入口即化🎈士多啤梨汁煎鵝肝- 真係估唔到 士多啤梨汁同鵝肝係禁夾,酸酸甜甜更加帶出鵝肝既味道🎈黄金汁焗蠔-芝士恰到好處帶出 蠔既鮮味又唔會好重金屬味🎈大蝦天婦羅- 超大隻既 juice 大蝦 仲大隻過我既手掌🎈日式炒飯-粒粒分明, 味道甜甜地 估唔到仲有饅魚粒🎈味噌湯🎈細牛肉稻庭鳥冬 $62- 份量同湯既味道岩岩好比小朋友 aka 燒賣食🎈汁燒雞扒 (走汁走調味)$56- 就算走汁走調味雞扒仍然juice 燒賣追住食🎈半殼椰子雪糕$48- 超香椰子味 係一個perfect ending加埋一都係 $664 埋單我地3個都勁滿足飽到要散個步先返屋企😂仲有個加分位係服務員好細心禁剪開左濕紙巾一角 比我地一拎就可以用
早前爸爸媽媽結婚週年紀念秉承傳統都係去食日本菜
今次去左朋友大力介紹既德美壽司🍣

估唔到真係性價比超高呀

豐盛二人餐$438 9道菜
🎈日式前菜
🎈枝豆
- 好嫩好易搣開,連平時唔食豆既燒賣都係禁自己搣泥食

🎈和風沙律

🎈三色刺身
- 係厚切油甘魚,甜蝦同三文魚🍣全部都好鮮甜 入口即化

🎈士多啤梨汁煎鵝肝

🎈黄金汁焗蠔
-芝士恰到好處帶出 蠔既鮮味又唔會好重金屬味

🎈大蝦天婦羅
- 超大隻既 juice 大蝦 仲大隻過我既手掌

🎈日式炒飯
-粒粒分明, 味道甜甜地 估唔到仲有饅魚粒

🎈味噌湯

🎈細牛肉稻庭鳥冬 $62