2021-09-18 107 瀏覽
經過土瓜灣諗住睇吓有咩美食,之後比我發現左間日本平價居酒屋🏮叫花火和食。仲有我最愛嘅鬼滅之刃做背景版,正呀🤣 諗住食下小食,便當飯,點知叫叫下食到好飽😂 我自己覺得佢個明太子芝士豆腐簡直一流!食落熱辣辣之餘,一咬落去係會爆汁,滿滿嘅明太子同芝士鮮味,超級無敵正😍 一定要食。炸天婦羅虎蝦點沙律醬都好好味,佢隻蝦好大隻!啲皮好脆,印象中都係幾十蚊,好平!冇食到佢嘅貓飯,叫咗一個好大塊嘅鰻魚便當,最鍾意食佢黃色嗰啲酸瓜,因為食完勁開胃,條鰻魚又大又新鮮又多汁☺️水準幾好。之後仲叫咗一個日本豚肉鍋裏面有好多配菜,但真心勁抵食好似都係$100左右😂至於個和牛粒個人覺得可以更好,要努力💪不過食咗咁多嘢,屋邨隔離講緊已經係超抵超值,由其小食類特別好食。
諗住食下小食,便當飯,點知叫叫下食到好飽😂

至於個和牛粒個人覺得可以更好,要努力💪