2024-07-02
我早排喺日本返黎,朋友又喺台灣返黎。而佢第日又飛日本,所以要把握時間交換手信。趕時間到一個點係晚飯都食唔到。但趕時間,又唔代表要求其食,見到就知我食個快lunch食得有幾豪!第二次黎燒肉801,點解要出多次食評?因為唔黎食過lunch都唔知,原來佢地有lunch set,有燒肉set,包括係801盛呀,黑毛和牛盛之類,呢d佢全部會跟一個飯同湯變做set。而佢仲有d拉麵呀,咖哩飯、鰻魚飯之類。咁其實普通返工食個lunch都ok喎!黑毛和牛盛($298)+牛舌($78)我不嬲食牛一係唔食,一食就食最好。但其實大家可以叫返801盛,會平$100。果日因為我地都唔係好肚餓,所以就叫一個set加個牛舌share。個set包一個用左黑毛和牛肩胛肉嘅大判燒,肉質非常柔軟,真係入口即溶。呢個上次都有食過,記得點埋個溫泉蛋漿,真係好滑好享受!另外佢配多個黑毛和牛小排,牛小排係我最鍾意嘅一個部份,性價比之王!入口比肩胛肉結實少少,牛味重d,和牛的牛小排我覺得平衡度係一流。又唔會太油,又有返個肉味!次次都會叫。而個牛舌就係我必點啦!我係薄切派,因為脆身爽口。牛舌都係叫鹽比較好!個人覺得呢間其實價位比出面同類
黑毛和牛盛($298)+牛舌($78) 我不嬲食牛一係唔食,一食就食最好。但其實大家可以叫返801盛,會平$100。果日因為我地都唔係好肚餓,所以就叫一個set加個牛舌share。
個人覺得呢間其實價位比出面同類餐廳平少少,用料真心唔差!係位可能比較細,同個爐細左少少。岩少人數嘅燒肉聚餐,係性價比路線代表