2022-09-05
係Emax睇完戲諗住食埋飯先返屋企,可能因為過咗辦公時間同疫情關係,food court好多餐廳無開,除咗快餐之外,見到有間中菜館轉左做潮州菜,一於去試吓先!{蝦子肉碎炆魚肚 $128}原個砂鍋上好足料,魚肚厚身,煮到好軟腍,加上粒粒蝦子好鮮美!{碧綠川椒雞 $108}聽個名以為係川式會好辣,但原來係鹹香味為主嘅一道菜,嫩滑雞肉旁邊係炸到香脆透薄嘅珍珠菜,風味獨特!{魚蛋紹菜煲 $108}魚蛋好彈牙又鮮甜,奶白湯底非常鮮美,值得一讚佢嘅紹菜熬煮到好軟身入味。{蠔仔肉碎粥 $108}一大鍋肉碎粥加上超多蠔仔,豐富又足料,五至六個人share都夠,蠔仔粒粒飽滿,粥底鮮甜,淡淡麻油香加冬菜甜,我都忍唔到食咗兩碗!{反沙芋頭 $68}炸香的芋頭條外面裹上薄薄嘅糖衣,芋頭好粉,甜甜嘅砂糖外衣好上癮,再返啖鐵觀音,完美嘅潮州菜飯後甜品!呢間新餐廳價錢貼地,服務又周到,如果再經過附近一定再嚟幫襯!Ü
Ü