2024-03-02 21 瀏覽
今日約左朋友去食屯門新開既燒肉放題,做緊4人同行1人免費好抵食,好可惜今日我地得兩丁友😭不過價錢都唔算好貴,決定試一試🤣美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題🔥美國SRF金標牛肉肩胛肉、牛板腱、牛舌(燒肉汁)美國肩胛肉,肉質細嫩,配上燒肉汁,香氣撲鼻😋牛板腱質地緊實,外酥內嫩,口感豐富🤫而牛舌則柔軟鮮甜。我覺得佢既燒肉汁同牛肉好夾,唔會太過膩之餘又保留牛既味道👍🏻🔥日本黑豚梅花肉、腩肉、豬頸肉(鹽醬)日本黑豚豬頸肉,肉質鮮嫩多汁🤓黑豚梅花肉則質地較細緻,口感更為豐腴,脂肪分佈均勻,油脂帶有微微香氣,層次感豐富🤤至於黑豚腩肉則肥瘦相間油脂好多。而鹽醬味道又唔會太咸,配豚肉就剛剛好👍🏻🔥紫菜玉子飯、牛油帶子、牛油栗米玉子配上紫菜一直都係食燒肉必備,我另外再燒牛油帶子、牛油栗米,更加豐富,每一啖配埋燒肉真係一流💯🔥雞軟骨串、免治雞軟骨串雞軟骨串超好食,脆卜卜,我自己另外再加左少少燒肉汁去燒,免治雞軟骨串就口感香脆多汁,軟骨都嚼勁十足😁🔥迷你肥牛壽喜燒每次食燒肉放題去到中段都一定會開始有D膩,今次嗌左個肥牛壽喜燒,壽喜燒既汁之餘仲有娃娃菜、生菜、仲有金菇,可以解下膩,而且個肥牛都唔錯,少少嫩,喜出望

美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題

🔥美國SRF金標牛肉肩胛肉、牛板腱、牛舌(燒肉汁)

🔥日本黑豚梅花肉、腩肉、豬頸肉(鹽醬)

🔥紫菜玉子飯、牛油帶子、牛油栗米

🔥雞軟骨串、免治雞軟骨串

🔥迷你肥牛壽喜燒
每次食燒肉放題去到中段都一定會開始有D膩,今次嗌左個肥牛壽喜燒,壽喜燒既汁之餘仲有娃娃菜、生菜、仲有金菇,可以解下膩,而且個肥牛都唔錯,少少嫩,喜出望外🤩

最後仲有cocoberry既雪糕,揀左蜜瓜味同焦糖味,仲有好多雪糕雪條選擇同埋甜品,不過已經超飽食唔落🫃🏻
2024-02-29