餐廳: 湊湊火鍋‧茶憩 (圍方)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🌱環境服務大圍分店的座位以卡位為主,私隱度高,啱晒成班朋友吹水慢慢打邊爐。座位設有USB hub,方便叉電,好貼心嘅設計。至於服務,店舖人手充足,店員不時幫我哋加湯底,尚算細心。🥘台式麻辣湯、蕃茄牛膝湯台式冇四川麻辣咁辣,鍋底里面有壽喜菇、鴨血、鹵豆腐。如果鍾意食辣嘅朋友,建議點川味麻辣火鍋湯底(P.S. 鴨血同鹵豆腐係無限添加😌)蕃茄鍋比較偏甜,裏面有兩嚿大牛膝,一大堆蕃茄。🥘牛小排、牛肩胛Menu寫明係用USDA choice grade嘅牛肉,有一定質素,牛肉味重👍🏻🥘南非活鮑魚鮑魚採用南非鮑,雖然上碟時已經唔活,但食落仍然都好新鮮!🥘企鵝丸(墨魚漿制)其實係墨魚丸,但個人覺得口味一般偏甜,不過玩味十足,啱晒打卡用🐧🥘萵筍套餐只有兩種菜,同行小夥伴因為唔食皇帝菜,所以選擇萵筍,正常嘢🥘香鹵大腸(追加)唔算好肥,但份量偏少。如果喜歡食內臟嘅朋友,可以一試🥘前菜小食前菜有魚皮同埋麻辣香菇,味道唔錯,魚皮爽口,香菇入味。🥘水果喺自助醬料枱拎嘅西瓜同哈密瓜,好清甜🥘啫喱、沙冰食完麻辣鍋,飲番杯菠蘿蜜桃沙冰真係好爽😌至於啫喱,有桂花和柚子味,酸酸甜甜。
🌱環境服務

🥘台式麻辣湯、蕃茄牛膝湯

蕃茄鍋比較偏甜,裏面有兩嚿大牛膝,一大堆蕃茄。

🥘牛小排、牛肩胛

🥘南非活鮑魚
鮑魚採用南非鮑,雖然上碟時已經唔活,但食落仍然都好新鮮!

🥘企鵝丸(墨魚漿制)

🥘萵筍

🥘香鹵大腸(追加)
唔算好肥,但份量偏少。如果喜歡食內臟嘅朋友,可以一試

🥘前菜小食
前菜有魚皮同埋麻辣香菇,味道唔錯,魚皮爽口,香菇入味。

🥘水果
喺自助醬料枱拎嘅西瓜同哈密瓜,好清甜

🥘啫喱、沙冰