今日去開旺角近何文田做野,一心就想試下最近好多人講嘅呢間小店。我覺得食店做好一道招牌菜唔易,而獨孤一味賣一種菜式更難。可能開業好多人會黎試,但係以後就要靠回頭客支撐,所以一定要做得好好先會令人再次幫襯。小店雖然在橫街但係唔算難搵,去到門口已經有2位女士等緊佢開門!我好快就決定左點5成熟牛排配薯條。之前有朋友食過話D薯條初炸起勁正,食到停唔到,我一試之下發現薯條係連埋小小薯皮,即是唔係麥記用薯粉溝出黎,而真係原隻薯仔削出黎咁。問左小店老闆佢都話呢種薯條正先入貨。好啦~等左一陣主角終於黎啦~果然叫5成熟真係5成,冇over cook!好多廚師因為怕客人投訴而故意煮熟多小小,而呢間就冇,廚師對自己、對客人都好有信心。牛排的伴碟是rosemary同海鹽,牛味很濃。我見旁邊2位女士加黃芥辣,個人覺得黃芥辣味道太搶,會喧賓奪主,除非牛的質素不好,如果唔係就唔點芥辣了。小店老闆幾健談,希望佢地一直都做得咁好。LIKE!

問左小店老闆佢都話呢種薯條正先入貨。

好啦~等左一陣主角終於黎啦~

小店老闆幾健談,希望佢地一直都做得咁好。

LIKE!