2022-04-30
今日係附近買野突然想經過想食海南雞飯,見平平地就入去食個lunch😌.Lunch set:無骨海南雞飯 $55不得不提例湯,平時我唔會對茶記例湯有期望,飲第一口紫菜湯好有驚喜,以新鮮雞骨煲的雞湯作湯底,加上滿滿紫菜鮮甜無味精,仲有雞肉碎,非常鮮味有口感,真係非一般例湯😋.無骨海南雞juicy嫩滑,無骨啖啖肉好味道仲無咩肥膏,原來呢到老闆自設農場雞隻每日冰鮮到港,以粟米飼養,養足130日先賣,所以長肉無長膏,更加有口感健康,有別於坊間的海南雞,食材優質👍🏻.喜歡黃薑飯好香,配上雞好搭,再加上枱面酸汁和蔥油更帶出雞鮮味好味道😌加上酸酸甜甜好開胃,岩哂而家濕熱天氣!如果唔鐘意黃薑飯不用擔心,可以叫轉白飯/米線/河粉/米粉.如果愛辣的可以點口水雞,或者加$5口水雞醬汁,jo試過麻辣口味香辣惹味👍🏻喜歡咬骨可以點文昌雞,呢到仲有原隻雞賣!住附近可以買番屋企試下!住得遠?呢間有外賣app,跨區都可以叫!掃個QR code 就可以order🥳.$55咁大碟海南雞飯,有湯有咖啡抵食!性價比相當高,仲有二人餐四人餐都好抵食,下次要捉老公試下!開左學推出了學生餐,讀附近學校的學生可以買來試下!
Lunch set:無骨海南雞飯 $55