2022-06-16 1528 瀏覽
為左買仔仔既口罩,行到去鰂魚涌,天氣太熱,連飯都懶得煮,見美蘭廚房有別於其他三餸飯嘅店舖,決定試一試買外賣回家吃入到去見到天天不同的飯餸同埋車仔麵,決定兩樣都要試下老闆娘勁好,比我入去坐住等外賣,期間都見到好多人打來叫外賣證明美蘭廚房一定係有保證餐廳既格局好企理,而且好有家的感覺,點解我話有別於其實兩餸飯店,呢度有車仔麵同唔似兩餸飯店有個大廚窗, 感覺絕對係衛生同好企理天氣勁熱,餐廳送咗一杯羅漢果茶, 夏天飲羅漢果茶.,絕對係透心涼。而且飲得出係煲嘅,唔會一味靠落甜1. 車仔麵自家製韮菜餃,木耳小雲吞,南乳豬手,豬皮, 招牌辣汁,自家製麵條買完外賣我先發現自己唔記得講定分上,之後返家一大開個蓋有驚喜,自家製麵係同湯分開上呢個位抵讚因為好多車仔麵會直接放落湯度令到面實曬啲汁搞到冇曬湯自家製麵: 粗身有咬口,而且係唔會斷麵, 長麵條但係冇因為外賣而去到痴埋一撮南乳豬手,大概有兩至三隻大大隻,而且勁入味😚而且豬手一夾嘅時候唔會散,而且入口咬嘅時候,係好易咬開,好淋同好有肉汁,豬手既豬皮係好彈牙😍豬皮一碗有三,四塊, 豬皮吸曬招牌辣汁嘅味道,而且爽口彈牙自家製韮菜餃:勁香韮菜味,韮菜味長達味蕾

入到去見到天天不同的飯餸同埋車仔麵,決定兩樣都要試下
老闆娘勁好,比我入去坐住等外賣,期間都見到好多人打來叫外賣
證明美蘭廚房一定係有保證

1. 車仔麵

呢個位抵讚
因為好多車仔麵會直接放落湯度令到面實曬啲汁搞到冇曬湯

豬皮
一碗有三,四塊, 豬皮吸曬招牌辣汁嘅味道,而且爽口彈牙

自家製韮菜餃:勁香韮菜味,韮菜味長達味蕾勁耐,一咬口勁多肉汁

木耳小雲吞: 木耳好爽口,然後咬落去亦都係肉汁勁多

韮菜餃和小雲吞各有千秋,店家也不吝嗇.各有4粒

成個車仔麵配自家辣汁.,完全係美蘭廚房的招牌

三餸飯:咖哩薯仔炆雞, 泰式肉碎, 乾扁四季豆

泰式肉碎炒得好有鑊氣,而且唔會淨係得豆,豆好爽口清甜

乾扁四季豆 :分量多, 豬友話頭炒得好清甜

咖哩香辣,但唔太勁辣,阿仔食得好滋味,雞件大大件, 薯仔好入味,好淋

外賣自取
  • 三餸飯