2023-04-29 70 瀏覽
韓國菜對我而言就是有種儀式感唔會好似日本野日日都想食但總會係一個突然期來的moment好想來一點來自韓國的儀式感唔知你地有冇同感🤣🤣🤣今次都係一行二人突然醒起荃灣有間朋友推介性價比高既韓國餐廳韓閣 (富裕樓) =====================位置🏠餐廳位於姐姐假日集中地->力生廣場地下,荃灣地鐵站A出口五分鐘內就會到,荃灣地膽定我覺得好易搵,不過如果唔熟路嘅你,建議都係問一問人力生廣場喺邊🤣菜式選擇📜對於選擇困難症嘅人,通常都會代入咗套餐陷阱,包羅萬有,而且感覺一定食到最推薦嘅🤣一行二人叫咗一個二人炸雞套餐再加多個水冷麵套餐包括1️⃣韓閣特調辣醬炸雞(半份)- 雞件有八件,特調辣醬同甜辣有分別,呢款係偏辣少少,唔好叫錯呀😏呢個口味係套餐特定嘅,見到佢嘅炸雞都好熱門,好多人叫芝士炸雞,下次再嚟使吓佢!2️⃣海鮮煎餅-薄餅嘅調味好岩我心水,而且佢配上沙律醬同埋秘製辣汁,煎餅做到外脆內軟,海鮮主要係魷魚蜆肉同蝦😋3️⃣芝士泡菜豬肉飯卷- 飯卷係我最有記憶點同最推介既,口感非常豐富,佢嘅豬肉係用五花腩,配搭同調味都值得一讚,而且份量比我想像中大!4️⃣飲品(忌廉溝鮮奶,米水)另外叫咗一
韓國菜對我而言就是有種儀式感
唔會好似日本野日日都想食
但總會係一個突然期來的moment
好想來一點來自韓國的儀式感
唔知你地有冇同感🤣🤣🤣

今次都係一行二人
突然醒起荃灣有間朋友推介
性價比高既韓國餐廳

韓閣 (富裕樓)

=====================
位置🏠

菜式選擇📜
一行二人叫咗一個二人炸雞套餐再加多個水冷麵

套餐包括
1️⃣韓閣特調辣醬炸雞(半份)
2️⃣海鮮煎餅
3️⃣芝士泡菜豬肉飯卷
4️⃣飲品(忌廉溝鮮奶,米水)

另外叫咗一個水梨牛𦟌水冷麵,佢嘅面底係蕎麥麵,而且口感煙靭,好搞笑地會插住把鉸剪一齊上菜,方便大家夾麵既時候再剪一剪🤣

環境佈置
餐廳入邊嘅裝潢有別於平時既傳統韓式,貼咗好多韓國嘅海報,如果埋K-pop music會更好🤣

荃灣分店近排做緊現金券優惠,優惠如下

$50現金券優惠
(一本10張,共$500)
-【優惠1】買1本 $500現金券,即減$100
-【優惠2】買3本 $500現金券(共$1500),即減$300再送價值$168 韓式豬手一份

#韓閣plus+ #韓式 #黃大仙美食#韓國炸雞 #亞之媽炸雞 #新店開業 #三式無骨雞球雞翼芝士鍋
#韓閣歡樂盆