餐廳: Odelice! (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-07-24 79 瀏覽
今次去到荃灣西站嘅海之戀商場 Odelice!餐廳,享受一個周末Brunch!今次叫咗龍蝦芝士焗蝴蝶粉 、Odelice早午餐、熱帶風凍飲茶、牛油果、香蕉、燕麥奶沙冰及法式可麗餅。ODELICE 早午餐 HKD 135 ( 2隻雞蛋-溫泉蛋、牛油果莎莎、焗新薯、酸種麵包配煙三文魚 )淨係個賣相已經啱哂打卡,擺盤 100分!樣樣食材夠新鮮、味道濃郁。溫泉蛋夠滑捋捋、牛油果熟度啱啱好、新薯焗得外脆內軟、三文魚入口即融。酸種麵包香脆外邊,麵包軟綿,再塗上牛油果或莓醬,夠開胃。龍蝦芝士焗蝴蝶粉 HKD 268賣相都夠吸引,聞到勁香龍蝦同芝士味。蝴蝶粉煮到啱啱好,口感有嚼勁,撈勻焗好嘅芝士,好快就清左大半。龍蝦都幾大隻,啖啖肉之外,連蟹鉗位都有一大塊肉,而且仲有好多膏添!牛油果、香蕉、燕麥奶沙冰 HKD 48熱帶風凍飲茶 HKD 40( 熱情果、菠蘿汁、芒果、羅勒 )兩杯凍飲好 Rich 又 Creamy,而且夠凍,夏天真係救番我一命;兩杯凍飲感覺有啲唔同,熱帶風果杯幾解渴,果汁夠凍又夠濃郁,唔似水溝!牛油果果杯似飲緊雪糕特飲咁,勁香濃,沙冰好解暑,飲完成個人無咁熱。法式可麗餅 HKD 75 (

ODELICE 早午餐 HKD 135

淨係個賣相已經啱哂打卡,擺盤 100分!
樣樣食材夠新鮮、味道濃郁。
酸種麵包香脆外邊,麵包軟綿,再塗上牛油果或莓醬,夠開胃。

龍蝦芝士焗蝴蝶粉 HKD 268

賣相都夠吸引,聞到勁香龍蝦同芝士味。

牛油果、香蕉、燕麥奶沙冰 HKD 48

熱帶風凍飲茶 HKD 40
( 熱情果、菠蘿汁、芒果、羅勒 )

法式可麗餅 HKD 75
( 海鹽焦糖醬,朱古力醬,杏仁片,雲呢拿雪糕 )

呢個賣相最啱打卡!
雪糕好軟滑又唔痴牙,配上熱騰騰嘅可麗餅,減輕膩感同時提升冷熱口感。

可麗餅上嘅醬同杏仁片,幾好味,同時感覺好開胃。