2023-05-03
食火鍋放題,今日選擇咗蚊蚊豬,印象中佢哋每一次都係坐滿晒,要喺出面等位。食過幾次都keep到水準,佢哋湯底用料幾足,有唔同選擇,今日就試咗佢哋新推出嗰個原隻龍蝦湯底,龍蝦好多肉,夠晒鮮甜,除咗龍蝦湯底裏面仲有好多不同海鮮,用料夠晒十足。食完龍蝦湯底,跟住又可以揀過第二個鍋,選擇都唔小。再嚟就係試一試佢哋嘅刺身拼盤,三文魚,海蝦,象拔蚌,甜蝦,北寄貝,八爪魚,魷魚…..會用冰鎮上碟,都夠新鮮。其中推介大家食佢嘅三文魚同海蝦,幾鮮甜,而佢地嘅刺身好似都係可以任點任食,由於我同朋友兩個人想留返個肚食其他嘢,所以就冇重複再點。跟住今日都叫咗好多不同火鍋配料,鵝腸,豬大腸,鮮炸響鈴,炸芋頭,陳皮魚蛋……特別推介佢哋嘅鵝腸,佢同豬大腸相比,我覺得我搶更加好食,主要因為佢嘅鵝腸真係非常新鮮,而且洗得好乾淨,食落去好容易咬開又夠爽口,而且份量都大碟,平時打邊度喺出邊成個場都比較貴。佢地用QR code點餐,與時並進,又唔使麻煩人。跟住飲品選擇都好多,仲有好多韓式飲品,外邊餐廳都好少見到。