2022-09-26 39 瀏覽
此店位於朗屏站附近,西鐵站步行3分鐘就到,店內是木系風格,主打台灣主食,重點是由前嘉麟樓廚師主理🤩。🍴紅燒牛肉麵$72牛𦟌肉四大塊!有成1cm厚!筋位有黏口口感😍肥瘦均勻!入口軟淋柔軟!果然係大廚出品!湯底牛骨湯底非常清甜,帶有藥膳味道,飲多幾啖湯都唔會口渴,最特別是加入黑糖,令湯底更加鮮甜而不漏!麵質是粗身麵,偏軟。湯底內有入曬味既紅白蘿蔔!也不忘旁邊我小配菜,有酸菜和柚子汁醃地瓜,非常開胃!🍴酥炸排骨飯$64一上枱已經好香噴噴!鹽酥排骨全部都係肉,已起骨 !超大塊!炸得鬆脆又juicy! 小配菜也有柚子汁醃地瓜!🍴宜蘭三星蔥餡餅$36爆汁的蔥油豬肉餡餅!一咬落已經爆汁,要小心啲食,餅皮薄,蔥香和豬肉味道好夾!🍹招牌水果茶$32(少甜少冰)由西柚和百香果和多種水果混合而成的水果茶!茶底香但又不會搶過水果的鮮味!不是一般死味的水果茶!清爽又帶水果鮮甜味!解渴消暑,而且超大杯!🍹木玥柳橙汁水果茶$32(少甜少冰)由柳橙汁和百香果等多種水果調配而成,維他命C豐富!茶底香也是解渴之選!📍 元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖

🍴紅燒牛肉麵$72
也不忘旁邊我小配菜,有酸菜和柚子汁醃地瓜,非常開胃!

🍴酥炸排骨飯$64

🍴宜蘭三星蔥餡餅$36

🍹招牌水果茶$32(少甜少冰)

🍹木玥柳橙汁水果茶$32(少甜少冰)

📍 元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖