2023-03-08 96 瀏覽
冇唸過係尖沙咀都可以揾到咁特別嘅手工意粉餐廳 難得放假,諗住食啲特別啲嘅嘢就同朋友喺OpenRice搵到依間餐廳環境唔錯,座位闊落,燈光偏暗,幾有氣氛夜晚有dinner set但同朋友就冇叫到set最後叫左3個main course 之後like and share Instagram 仲有甜品送🌱卡邦尼手工意粉好少有得食傳統卡邦尼意粉,平時開都系煙肉忌廉意粉,今次睇到佢地話系用意大利既豬肉同芝士去整所以試下,個蛋汁好滑,意粉都好有咬口,不過我可能未食過呢種豬肉,覺得有少少咸,但整體都覺得好特別。🌱雞白湯手工意粉$268呢個意粉佢地話系有少少似日本雞湯拉麵,不過煮意粉既話就會整到個汁好濃,食既時後都覺得好黏口好重膠質,雞胸都好好食,完全想佢再俾多D汁,不過$268就覺得比較貴。🌱西班牙紅蝦手打工意粉$428呢個真系真系超好食!佢黎到成個碟都系蕃茄同紅色汁,我仲以為系蕃茄味既意粉,點知食落去系極濃既蝦味,仲有原隻紅蝦肉係面,一啖食哂超滿足!好在有得同人share。整體服務同野食都very good,不過上菜就慢左少少,下次想食意粉都會再去。
冇唸過係尖沙咀都可以揾到咁特別嘅手工意粉餐廳
難得放假,諗住食啲特別啲嘅嘢
就同朋友喺OpenRice搵到依間餐廳

環境唔錯,座位闊落,燈光偏暗,幾有氣氛

夜晚有dinner set
但同朋友就冇叫到set