2023-08-14 405 瀏覽
同朋友去響鑽石山做完嘢趕住去油塘,諗住中間時間快快脆脆食少少嘢填下個肚,但係油塘嗰頭唔係好熟地方,咁就直接簡單香港商場嗰度搵咗一粥麵食,地點方便鄰近地鐵站響商場入邊,望落都乾淨企理,不過唔知係咪接近晚飯時間,所以要搭枱,不過問題都唔大。唔知點解我朋友覺得送餐機械人好得意,可能之前一段時間佢太少出嚟食嘢。我叫咗一個咕嚕肉飯餐,個餐原來有跟埋個雲吞雞鍋,仲有一杯茶,碗飯亦都好大碗,所以淨係依份量你計真係好抵食。仲有送多一張抽獎券添。白飯冇乜嘢特別,軟硬適中,咕嚕肉味道都算還可以嘅,份量都尚可,係有部份咕嚕肉會比較淋咗少少冇咁香口。但係仲要加埋個雲吞雞喎,真係有一隻原隻雞響度,仲有幾粒雲吞,個湯都幾甜,隻雞就冇想像中去到咁淋,但係食落味道都OK嘅,重點係呢個餐嘅價錢加埋真係好化算,下次再有機會經過可以試吓其他嘢。

2023-08-14
3 分鐘 (堂食)