為食貓之前已經聽朋友強烈推介《蚊蚊豬老火鍋》😋前幾日我終於去咗食,真係覺得性價比超高‼️鍾意食烤魚、雞煲等嘅朋友千其唔好錯過,一定要bookmark定環境首先,餐廳嘅座位好闊落,而且私隱度極高,每台人都可以有卡位坐,唔駛同人逼💯食物任叫湯底、刺身、小食、火鍋料、啤酒價錢出去打邊爐🍲,想食好少少同多少少嘢,每人起碼都要$300😩但《蚊蚊豬老火鍋》5:30- 7:30時段只係$248加1,其他時段就$298加1,即係平均$300左右🤩湯底點解話佢性價比超高呢?因為$300可以任轉湯底‼️佢嘅湯底重一d都唔普通,有羊腩煲、大魚頭湯、胡椒豬肚雞湯、烤魚、麻辣雞煲等等❤️每個鍋都勁足料,我同朋友叫咗胡椒豬肚雞湯同埋香辣烤魚,如圖所示,個胡豬肚湯入面好多雞件同豬肚,個香辣清江魚亦超大條,好多肉,同埋係即叫即炸😂😂而味道方面都係無得輸,d湯好濃味,但又唔覺得味精超重,只係覺得佢d材料煲咗勁耐,勁入味👍🏾任食食物餐廳首先會每台上盤任食刺身,同埋唔同部位嘅牛😬跟著再可以任叫其他配料,佢嘅食物種類有好多,大致上都同一般嘅火鍋店無分別,有肉類、丸類、蔬菜類,重有小食🤗而我哋印象最深刻嘅係佢嘅響鈴❤️❤️因為佢嘅響鈴同

食物
任叫湯底、刺身、小食、火鍋料、啤酒

價錢

湯底

任食食物

而我哋印象最深刻嘅係佢嘅響鈴❤️❤️因為佢嘅響鈴同烤魚一樣都係即叫即炸,真係超級正同好食👅

另外,重有麻辣燙‼️個麻辣燙嘅味道真係超級正宗,我哋叫咗嘅鵪鶉蛋、萵筍、淮山都非常入味,絕對唔係出面普通嘅麻辣味,係麻辣燙味🤣🤣

想打邊爐嘅朋友,尤其係一大班人(可以不斷轉湯底),一定要嚟《蚊蚊豬老火鍋》,因為真係太抵,太多嘢食啦,咁嘅價錢可以喺邊度搵?🤭