2018-12-08
入冬週六早上,涼意令人變懶🐽 係床鋪用力爬咗去Leisure, 悠😇 好乎合今日意境 門口木色既招牌望落舒服🤗 舖頭間各係長形 估計20零個位置 內部裝修 簡潔 乾淨 好有親切感👍再訪leisure 發現佢個menu 難明咗🤔 似乎係 用咗飲品做核心 然後加唔同食物做早餐😏小弟貪心🤩係套餐外加咗松露蛋🥚同薯餅🥔 拼湊得靚靚下上枱💖 五花八門,小小餐碟內裝住成個世界🌏佢既麥皮係撈咗松子,堤子乾等等,住家風味,薯餅同pancake 合格吖👌,最值得講係個松蛋,小小一進松露醬撈開一份剛熟既雞蛋,應該係日本蛋,蛋香比松露迫晒出黎,兩者成功結合,簡單食材組成無敵組合,配埋個悠然環境,拉開週末好序幕😇熱既美式咖啡為個早餐收尾,輕輕呷一口,望出門外,聽下店員講隔離獸醫度啲狗仔幾得意可愛🧡 又係一個週末早上Leisure啲價比我記憶中係平咗,anyway, 佢既早餐唔係頂級,但份氣氛可以令人放鬆,呢樣係無價👏👏