2020-06-08 661 瀏覽
難得放假就發掘一下黃竹坑的餐廳美食😊之前經過One Island South見到哩邊有好多靚靚cafe同餐廳,今日就趁住平日放假黎哩邊睇下,食個靚早餐😋😋兜左一個圈之後最後都係揀左哩間餐廳,裝修靚靚又坐得幾舒服,價錢又唔太貴,見到都有幾台客,應該都唔錯就入左去喇~餐牌好多野都好吸引,有all day breakfast類嘅西式早餐之外,仲有啲茶記類嘅常餐類/日式烏冬嘅早餐,如果響度舒舒服服食個麵食其實都幾正😝我揀左好耐,最後揀左個餐牌有圖嘅牛油果三文魚三文治,早餐可以跟普通咖啡/奶茶☕️首先黎杯提神咖啡,孤寒嘅我冇加錢叫cappuccino果啲,就咁叫杯普通咖啡加奶,又比我想像嘅好飲喎~雖然淡淡地,但係加左奶之後我仍然可以飲到淡淡嘅咖啡果香味,唔會比啲奶味蓋過原本咖啡的香味,而且一啲都唔苦,完全唔使落糖,啱曬我哩啲唔鍾意飲齋啡嘅人☺️到我個早餐喇~其實哩類食品都冇咩也可以出錯。沙律菜幾新鮮,同埋我好鍾意個沙律汁,清清地又甜甜地😋😋牛油果’醬‘好滑,不過冇咩味;塊麵包有啲乾,雖然有烘過,但係冇咩香味;煙三文魚係冇咩特別,中規中矩正正常常咁啦望落去好似唔係好多野咁,食完之後發現原來都幾飽肚,好
難得放假就發掘一下黃竹坑的餐廳美食😊

跟餐咖啡

牛油果三文魚三文治

到我個早餐喇~其實哩類食品都冇咩也可以出錯。

望落去好似唔係好多野咁,食完之後發現原來都幾飽肚,好滿足☺️☺️

整體黎講食嘅飲嘅都係相對清淡嘅口味,一大清早食清啲,食番食物嘅原味道其實都幾好,係飽左少少😅😅 我應該叫啲輕食少少嘅早餐😆

真係要再三提下,哩度環境好舒服,隔離檯好似有個早餐會,幾個人食住早餐,輕輕鬆鬆傾野都幾唔錯~

$85 (早餐)
跟餐咖啡
牛油果三文魚三文治