2018-12-16
今晚男朋友帶我去一間好有情調嘅bar😝傾謁😝 其實上網已經見到呢間餐廳有好多like 海鮮拼盤同埋生蠔尤其出名抵食!🙆♀️🙆♂️所以我哋今晚都預咗個海鮮拼盤先💁♂️ 飲兩杯酒enjoy下💁♂️ 海鮮拼盤已經有三隻生蠔 生蠔都幾有海水味 食落好滑💁♂️💁♂️💁♂️ 如果真係生蠔fans 可以選擇叫$54半打既promotion!💁♂️不過拼盤就多啲選擇 我覺得個鮑魚都好正💁♀️💁♀️💁♀️ 本身係漬左嘅 所以都好夠味道 食落仲幾滑!不過龍蝦就咸咗小小 海水味可以沖淡啲 但係都有膏嘅💁♂️ 成個海鮮拼盤都幾高質 估唔到都係$263 超抵食!🙆♀️🙆♂️Honey bee🐝💁♀️💁♀️ 個賣相勁精緻 啱晒用嚟打卡💁♀️ 加咗蜜糖飲落甜甜地幾易入口 最估唔到嘅係連塊餅乾都似用英國貨 好重牛油香!💁♀️💁♀️India Pale Ale/bottle💁♂️男朋友就飲手工啤 呢款麥味同酒味比較突出 帶有小小花香💁♂️ 我哋都幾鍾意飲💁♂️💁♀️坐到咁上下我哋就肚餓叫啲主食啦 我要咗個法式龍蝦汁海鮮扁意粉💁♀️ 份量好大碟 龍蝦汁嘅味道都好香💁♀️ 仲有勁多蜆肉·蝦同埋青口 不過可惜嘅就係扁意粉煮
Honey bee🐝💁♀️💁♀️
India Pale Ale/bottle💁♂️
坐到咁上下我哋就肚餓叫啲主食啦 我要咗個法式龍蝦汁海鮮扁意粉💁♀️ 份量好大碟 龍蝦汁嘅味道都好香💁♀️ 仲有勁多蜆肉·蝦同埋青口 不過可惜嘅就係扁意粉煮得過淋 唔夠彈牙呀💁♀️
男朋友就叫咗個火焰🔥西班牙黑毛豬鞍扒💁♂️💁♂️💁♂️ 估唔到真係有火焰睇㗎 侍應會係你面前表演將烈酒加熱 再係黑毛豬鞍扒上面淋上去 形成火焰🔥 🙆♀️嘩! 色香味都夠😝 黑毛豬切開仲好粉嫩💁♂️ 肉質好結實 食落好香香草味!呢個可以encore!💁♀️
最後我哋仲叫咗個法式白酒煮青口 食青口嘅時候不妨再點一點佢個白酒汁 可以juicy d! 💁♂️ 另外佢仲有脆脆法包條要黎吸收白酒汁精華 真係連汁都食埋呀!💁♂️💁♂️
今晚呢間Mini Club好適合情侶一齊嚟👫 有酒可以飲 又可以食埋dinner💁♂️ 今晚都見到唔少情侶同埋一班friends嚟幫襯 下次可以再嚟encore佢個海鮮拼盤啊💁♀️