平時經過尖沙咀亞士厘道都見得到最盡頭有一間好特色、好懷舊嘅意大利餐廳,朋友說是全港首間進駐香港的意大利餐廳,今晚朋友請客,好期待添。餐廳燈光帶一點昏暗,感覺好有情調,而且旁邊擺放一些紅酒樽作為擺設,天花板放滿一個個小型的酒桶,好特別。隨即我哋開咗支有氣嘅水一齊爽一爽喉嚨,一邊飲一邊揀嘢食。先來一籃餐包,餐包都有不同款式,而且係熱辣辣添,配以牛油食認真滋味。前菜之Beef Carpaccio 生牛肉片加脆卜卜嘅脆片,帶一點口感,牛肉肉質鮮嫩,有好濃郁嘅牛肉味道,質感仲好軟林林。細火慢燉羊小腿配春季蔬菜及薄荷乳酪賣相好吸引好Juicy,旁邊仲有一些迷你洋蔥同埋椰菜等配料,整體望落去食物賣相非常豐富。估唔到羊小腿食落去口感好軟口,而且好入味,羊肉帶一點騷的味道,啱晒我口味。甜品Tiramisu底部有咬口,當中帶一點酒的苦澀味道,不同於外面餐廳食到的Tiramisu,質感和味道份外不同。最後兩個人消費只係$1000左右,以意大利菜來說,已算是性價比高的一餐,下次會帶埋家人再光臨。

隨即我哋開咗支有氣嘅水一齊爽一爽喉嚨,一邊飲一邊揀嘢食。