餐廳: Lamees
資訊:

2021-09-02 53 瀏覽
今日同女友去土瓜灣食久違既中東菜,土瓜灣既Lamees每日幾乎座無虛席,星期四情況仍然一樣😢,所以我地坐左室外。室外以木系為主,加上一啲樹葉裝飾,環境非常令人舒服。至於室內嘅環境截然不同,店內充滿民族風嘅擺設。- Organic Blue Mussel 賣相樸素但食材非常新鮮。檸檬汁同橄欖油更能帶出青口既鮮味。- Farroj - Whole Chicken 1.2KG我同女友二人嘗試挑戰食全雞!全隻雞切成六大件,上菜時已經聞到突出香料味😍。雞肉非常入味,雞翼部份肉質幾嫩滑,估唔到連雞胸都可以做到咁好食👍🏻。另外仲有大量烤蔬菜包括薯仔、蘿蔔、番茄。焦糖化令蔬菜外表呈現出金棕色光澤,蔬菜仍然爽甜。- Cake El Tamir呢個係蜜棗蛋糕伴雲呢嗱雪糕同脆餅。蜜棗蛋糕賣相好似心太軟,不過入面唔係流心🤣,味道唔太甜,口感仲幾特別!至於雪糕同脆餅就正正常常🤔下次再嚟Lamees嘗試更地道既中東美食!

- Organic Blue Mussel
賣相樸素但食材非常新鮮。檸檬汁同橄欖油更能帶出青口既鮮味。
有機藍青口

有機放養天然全雞伴雜菜

- Cake El Tamir
蜜棗蛋糕伴雲呢拿雪糕和脆餅

下次再嚟Lamees嘗試更地道既中東美食!
2021-08-19
有機藍青口