2024-02-02 602 瀏覽
今晚約左閨蜜來HeSheEat食下晚餐,鍾意呢度又可以食到好味既意粉或飯類,仲可以食到好吸引又好味既甜品。估唔到閒日晚,七點都未夠,門口已要排隊等位了,好瘋狂呀。等了一會兒位,終於可入座了,生意好好,好多食店。睇睇餐牌,款款美食都相當吸引。所以點了幾款跟朋友一同分享。首先點了一杯特飲,餐牌內有5款特飲可點選,每款都各具特色同唔同既口味。我點了一杯椰子班蘭latte…賣相仲有兩片班蘭葉呢,好有特色。班蘭味好香好濃,配埋椰奶,好夾又好飲,好有馬來亞風情。而且飲品仲唔會太甜,好好味呀。主食方面點了一客大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利雞蛋麵,雞蛋麵的麵質感好特別,而且蛋味香濃。將所有食材混和一起,相當creamy同香,不但有蛋香,仲有芝士片及芝士汁所散發出的芝士香氣,好好味呢。另一款點了北海道龍蝦汁海鮮燴意大利飯,呢款意大利飯相當足料,飯面上鋪滿了滿滿的食材,又粗又大件的蟹棒,鮮甜無比。仲有好多鮮甜的蜆、爽口彈牙的魷魚,相當之豐富同好味。而且意大利飯超美味,滿滿的龍蝦汁又香又惹味。意大利飯份量又多,好吸引同飽肚。當食過主食後,當然唔少得甜品時間,這餐廳的特濃5.0牛乳芭菲相當有名,我看到很多食客都

睇睇餐牌,款款美食都相當吸引。所以點了幾款跟朋友一同分享。
椰子班蘭latte
大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵

北海道龍蝦汁海鮮燴意大利飯

當食過主食後,當然唔少得甜品時間,這餐廳的特濃5.0牛乳芭菲相當有名,我看到很多食客都有點選,芭菲有四種口味提供,相當吸引。
特濃5.0牛乳芭菲-藍莓芝士餅
我們點了一杯特濃5.0牛乳芭菲的藍莓芝士餅口味。嘩,芭菲好吸引呀,鋪滿了特濃牛乳雪糕,每一啖雪糕都充滿濃香牛乳味,而且芭菲杯仲有好多不同食材,有脆米、藍莓醬、芝士餅等等,不但食到又濃又清甜的藍莓粒,仲食到芝士餅等等,好好味,混和埋牛乳雪糕食,相當之好味呀。呢杯芭菲真係好吸引,我下次來要一人點一杯。
原味梳乎厘班戟

另一款點了原味梳乎厘班戟,加入了糖漿,甜甜的,而且梳乎厘班戟做得好軟綿綿,可以混和糖漿、cream一同來食,好好味,又幼滑又濃蛋香,一流的甜品
2024-02-01
椰子班蘭latte