2024-07-08
作為沙田第一城居民呢附近無酸辣粉食!為左滿足我的酸辣米線癮,又想脫離連鎖式線粉店(某譚),所以就左呢次出荃灣尋食記。呢度幾個商場連住睇左幾間,最後被佢店門放既餐牌吸引,餐牌內容專而精簡既!入到店員服務好好,因為坐位被其他客人放袋霸佔,未等我哋出聲佢就主動出聲,同埋俾左兩杯凍茶,好細心。我同老公一共點左2碗酸辣湯米線加2小菜,有口水雞同藕片。我酸辣米線點左(小辣)辣度適中岩岩好,重口味既朋友可以點再辣啲米線既粉質係我近幾年呢個價位食酸辣米線,覺得最好口感,唔會太淋又唔會斷晒碎粉(碎粉唔知你哋知唔知講緊邊間呢)!佢酸辣既程度岩岩好,酸菜撈勻味道岩岩好!因為外面有些會好咸,所以酸菜我一齊唔撈勻。另外兩個小菜都好好食,口水雞,連我老公唔食雞肉都食左好幾舊。同埋杯冰茶真係一絕,天氣熱食到一半覺得好辣飲返啖又好解辣!最緊要係食完都唔覺好咸好口渴兩個人賣單$131一啲都唔貴,小店真係性價比好高!推薦大家可以去試下支持小店
我同老公一共點左2碗酸辣湯米線加2小菜,有口水雞同藕片。
支持小店