2022-04-14 924 瀏覽
以前就有聽好多人講呢間好好味,但好多人排隊終於揾到日平日的時間去,啱啱好有人食完出黎,等左吾洗5分鐘就入到。麵的款式吾多,只有豚骨湯拉麵套餐 ($105) 和蝦味噌拉麵套餐 ($115),都可以單點。套餐除左有拉麵,半熟玉子,仲一個小食,可以揀煎餃子、芥辣蝦沙律或小龍蝦蟹籽沙律。而我又想要溏心蛋又想食餃子,係一定要揀套餐的~【蝦味噌拉麵套餐 】湯底好濃郁,有濃濃的蝦味,但又不會杰到汁咁,好好飲!湯上面有大量的蔥,櫻花蝦同粟米,粟米我食埋最後一粒。拉麵較幼身的質地,吾會好過淋,雖然唔少人比較粗身又有咬口嘅麵,但我仲意幼身又可以吸收到湯。但2舊的叉燒肉,就一般般,肉質較韌,味道吾夠。最重要當然係溏心蛋,好多拉麵店溏心蛋都做到溏心流心的效果,但有時是沒有蛋味或没有味道,但呢間係食到有用醬汁醃過的味道,蛋香中帶有淡淡甜甜的豉油香味~暇後跟餐的餃子,皮吾會太厚,煎得好脆,好正!整體覺得扺食又好食,下次會想試埋豚骨湯拉麵~不過希望有熱茶供應~
以前就有聽好多人講呢間好好味,但好多人排隊
而我又想要溏心蛋又想食餃子,係一定要揀套餐的~

蝦味噌拉麵套餐
煎餃子

【蝦味噌拉麵套餐 】
湯底好濃郁,有濃濃的蝦味,但又不會杰到汁咁,好好飲!
湯上面有大量的蔥,櫻花蝦同粟米,粟米我食埋最後一粒。

拉麵較幼身的質地,吾會好過淋,
但2舊的叉燒肉,就一般般,肉質較韌,味道吾夠。

最重要當然係溏心蛋,好多拉麵店溏心蛋都做到溏心流心的效果,
暇後跟餐的餃子,皮吾會太厚,煎得好脆,好正!

整體覺得扺食又好食,下次會想試埋豚骨湯拉麵~
不過希望有熱茶供應~
2022-04-13
蝦味噌拉麵套餐